NA24.no

Cruisegigant kutter guidingen

Foto: RCCL
Verdens største cruiserederi overgikk forventningene for andre kvartal, men guiding er svak.

Cruiserederiet Carnival har nok en gang overgått analytikernes forventninger på resultatsiden, men med en nedjusteringen av utsiktene og økt press fra en rekordsterk oljepris er budsskapet for andre kvartal blandet.

Kraftig kutt
Cruisegiganten nedjusterer nå den forventede oppgang i nettomarginen for 2008 fra en økning på 5,5-6,5 prosent sammenlignet med 2007 til 4,5-5,5 prosent, i rapporten for andre kvartal. De har samtidig økt prognosen for drivstoff relaterte kostnader for 2008 med 27 cent per aksje som følge av den økte oljeprisen.

Dermed kuttes guidingen for inneværende år fra 3-3,20 dollar per aksje i resultat til 2,70-2,80 dollar per aksje. Analytikerne lå inne med 2,96, ifølge estimater fra Thomson Financials. Carnival venter nå at den økte oljeprisen vil bety 0,92 dollar per aksje sammenlignet med fjoråret for rederiet.

Sterke tall
Tross den stigende oljeprisen i andre kvartal, så overgår Carnival markedets resultatforventninger. Av en omsetning på 3,38 milliarder dollar, ble rederiet sittende igjen med 390 millioner dollar på bunnlinjen.

Det utgjør 49 cent per aksje, mot ventet ifølge estimater innhentet av Thomson Financials, 41 cent per aksje. I samme periode i fjor endte resultatet på 48 cent per aksje. Omsetnigne var ventet å havne på 3,33 milliarder dollar.

Fortsatt god booking
Carnival sliter med økte drivstoffkostnader, men foreløpig går cruisesalget bra. Rederiet melder økte priser oppnådd i bookingleddet, mens belegget holder seg på nivå med fjoråret.

- Våre europeiske og nordamerikanske linjer fortsetter å drive bra under de rådende vanskelige økonomiske forholdene og vi er fornøyd med vårt andre kvartal (¿)bookingtrenden fortsetter å være solid., sier konsernsjef Mike Arison i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere