*Nettavisen* Økonomi.

Cruisegigant leverer varene

Cruisegiganten Carnival fosser frem tross svineinfluensa.

18.06.09 15:56

Verdens største cruiserederi, Carnival, har lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige andre kvartal. Det viser en sterkere bunnlinje enn ventet tross utslagene fra svineinfluensaen på rederiets meksikanske operasjoner.

NA24 – din næringslivsavis

Carnival justerer svakt ned estimatene for tredje kvartal og 2009, men dette skyldes i all hovedsak økende priser på drivstoff og effektene av advarslene svineinfluensa på markedet. De negative effektene forventes å i stor grad blitt vunnet tilbake gjennom en stadig bedre bookingtrenden og lavere rabatter i tillegg til fallende driftskostnader ellers.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Over igjen
Carnival har nesten vært eneste kvartal de siste årene levert tall over konsensus i markedet, tross egne advarsler. Det gjør rederiet også denne gangen med et resultat for andre kvartal på 33 cent per aksje.

Analytikerne hadde ventet 28 cent per aksje, mens selskapet i forkant hadde guidet 30 til 32 cent per aksje, samt en negativ effekt av svineinfluensaen på 5 cent per aksje. De negative effektene opplyses i dagens rapport til å ha utgjort 3 cent per aksje.

Driftsinntektene endte på 2,95 milliarder dollar, som var nær konsensus, men ned fra samme periode i fjor som lød på 3,38 milliarder dollar. Nettoresultatet endte på 264 millioner dollar, mot 390 millioner dollar i samme periode i fjor.

Nedjusterer litt
Når det gjelder guidingen for tredje kvartal så lyder den nå på 1,15-1,19 dollar per aksje, mens analytikerne ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters hadde ventet 1,25 dollar per aksje.

Guidingen for hele 2009 justeres ned fra 2,10-2,30 dollar per aksje til 2,00-2,10 dollar per aksje. Selskapet estimerer de negative effektene av svineinfluensa og økte drivstoffkostnader til 40 cent per aksje i 2009.

En forventet bedring i underliggende driftsmarginer og gunstig valutautvikling, gjør imidlertid at snitt forventningen fra rederiet kun nedjusteres med 15 cent.

- Mens vi har beveget oss utover året har bookingvolumene fortsatt å akselerere med lavere rabatter, i det forbrukerne har erkjent det ekstraordinære verdiforslaget våre cruiseferier representerer, sier konsernsjef Mike Arison i Carnival i en kommentar.

Konkurrenten Royal Caribbean Cruises stiger med 5,43 prosent til 82,50 kroner på Oslo Børs.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.