NA24.no

Cruisetap for Fred. Olsen-selskapene

Bonheur og Ganger Rolf ble reddet av riggene i første kvartal.

Mens de øvrige aktivitetene i porteføljen til mor- og datterselskapene Bonheur og Ganger Rolf viser en heller svak utvikling, så trekker de sterke tallene fra riggselskapet Fred. Olsen Energy opp bunnlinjen for de Fred. Olsen-eide holdingselskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Pent overskudd
Bonheur som er morselskapet i Bonheur/Ganger Rolf-konstellasjonen gikk i første kvartal med et samlet driftsoverskudd på 440,8 millioner kroner, opp fra 418,3 millioner i samme periode i fjor. Driftsinntektene endte på 1.785,8 millioner kroner, mot 1.647 millioner i første kvartal 2007.

Resultat per aksje endte fullt utvannet på 3,20 kroner, ned fra 5,50 kroner i samme kvartal i fjor.

Ganger Rolf som har alle sine inntekter fra tilknyttede selskaper, gikk med et driftsunderskudd på 11 millioner kroner, men fikk 104,3 millioner inn fra tilknyttede selskaper. Dette ga et resultat per aksje på 2,30 kroner, mot 3,90 kroner i første kvartal i fjor.

Cruise trakk ned
Bonheur og Ganger Rolf har en samlet eierandel på 53,4 prosent i Fred. Olsen Energy, som tidligere i mars har lagt frem et overskudd på 536 millioner kroner etter skatt. Dett var den viktigste bidragsyteren til selskapenes overskudd i første kvartal.

Flytende produksjon, Fred. Olsen Production,, hvor Fred. Olsen selskapene eier 61,54 prosent fordelt med like deler på hver, viste et underskudd på 7 millioner kroner i første kvartal .

Både shipping og fornybar energi viste fallende overskudd i første kvartal, men den store smellen for Bonheur og Gangerolf kom innen cruiseområdet. 50/50-eide Fred. Olsen Cruise Lines logget et underskudd på 101 millioner kroner i første kvartal, mot pluss 32 millioner i samme periode i fjor.

Det er ombyggingen av cruiseskipet Balmoral som ga smellen i tillegg til høyere drivstoffkostnader og en fallende pundkurs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere