NA24.no

Cutters' elleville vekst: Skal bli fire ganger så stor på to år


FULL FART: Cutters åpner butikker i full fart. Her fra salongen i Akersgaten.
FULL FART: Cutters åpner butikker i full fart. Her fra salongen i Akersgaten. Foto: Heidi Schei Lilleås
Sist oppdatert:
Vanvittig vekst for billigfrisørkjede.

- Vi skal åpne en del butikker, sier Andreas Kamøy, gründer og daglig leder i Cutters, til Nettavisen.

Ingen frisørkjede i Skandinavia vokser så raskt som Cutters. Kjeden, kjent for kjapp og billig hårklipp, har det siste året økt fra 18 til 42 salonger, eller butikker som de kaller det. Men det er bare starten.

Kjeden sikter mot 200 salonger i 2020, altså en firedobling på to år. 

Les også: Flertall for å skrote momsfri netthandel

Åpner i Danmark

Veksten skal komme både i Norge, Sverige, hvor de åpnet sin første butikk i fjor, og Danmark, hvor den første kommer i august i år.

- Til sammen åpner vi 40-50 butikker i år. Det kommer noe flere i Oslo, noen i Sverige og i Danmark. Vi ser på flere muligheter på Vestlandet spesielt. Vi har blant annet signert en avtale for en butikk i Stavanger, sier Kamøy.

CUTTERS-GRÜNDER: Andreas Kvamøy er daglig leder i frisørkjeden.

Den voldsomme veksten viser seg også i resultatene til selskapet. I 2017 fikk selskapet en omsetning på 67,2 millioner kroner, mer enn en seksdobling fra 10,5 millioner kroner i 2016. Driftesresultatet var på 0,9 millioner kroner. 

Ingen frisørkjede i Skandinavia vokser like raskt.

- Jeg tror vi har så bra vekst fordi vi leverer et bra produkt til en fornuftig pris. Grunnen til at vi startet var at vi synes det var veldig dyrt når vi selv fikk oss en klipp, sier Kamøy.

Fornøyde kunder

Cutters tilbyr klipp til 299 kroner. Hårklippen tar et kvarter, betydelig mindre enn de fleste konkurrentene, og hårvask er ikke inkludert. Det sistnevnte fikk NHO til å reagere, uten at arbeidsgiverorganisasjonen klarte å få helseminister Bent Høie med seg.

Les også: Cutters tilbyr hurtigklipp uten hårvask - det vil NHO ha en slutt på

Les også: Helseministeren sier nei til tvungen hårvask

Kamøy mener veksten til Cutters viser at kundene setter pris på konseptet deres.

- Det er et lett og forståelig konsept. Det er alltid fast pris og veldig god klipp på femten minutter. Vi ser at folk liker det, sier han.

Flere ansatte

Med veksten kommer også veldig mange nyansettelser. Antallet Cutters-ansatte er firedoblet det siste året, fra 70 til 300. 

- Antallet ansatte øker mer enn antallet butikker fordi de nye butikkene har større volum. Det er flere kunder i hver butikk, sier Kamøy, som innrømmer at har selskaper oppleve det som en utfordring å finne nok folk til å jobbe for seg. 

Med den voldsomme veksten vil naturligvis dette tallet også øke kraftig fremover.

- Det er ikke lett å rekruttere mange nok folk. Vi har lansert et eget akademi hvor vi har opplæring og videreutvikling av ansatte, sier han. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere