Da dette skjedde gikk Nord-Norge av hengslene

MØRKT: Slik så det ut i Storgata klokken 16.00 torsdag

MØRKT: Slik så det ut i Storgata klokken 16.00 torsdag Foto: Magnus Aamo Holte

- Vi begynte å snakke om det på jobb, hva folk gjorde da strømmen gikk.

22.02.15 16:59

Folk tok fram mobiltelefone og nettbrettene, skriver Nordlys.

Da Tromsø og resten av landsdelen ble mørklagt, gikk telefonene varm. Det viser Telenors trafikktall på basestasjoner som dekker Tromsø sentrum.

- Vi har bare målt tromsøområdet, men vi regner med at det er det samme som gjelder andre steder, sier regiondirektør i Telenor Norge, Kjetil Robertsen.

LES OGSÅ:- Hvordan kan 132.00 husstander i nord sitte strømløse ved siden av kraftverkene sine - på grunn av en feil i sør?

TRAFIKKHOPP: Datavolum for 4G viser at det klokka 16 var cirak 4 ganger så mye nedlasting datavolum som de andre torsdagene.

Det ble avviklet temmelig mye mer trafikk den 29. januar i år sammenlignet med normale dager. Datavolumet for 4G var det fire ganger så mye nedlasting av datavolum som andre torsdager i timen etter at Nord-Norge gikk i mørkt. 3G-nettet hadde nesten like høye målinger.

RINGTE HVERANDRE: I den travleste timen, fra klokka 15.00. var det cirka 2,5 ganger så mye taletrafikk sammenlignet med andre med de andre torsdagene, viser Telenors egen måling.

Dermed kan man kanskje si at det bare er en mye at folk hygger seg i sengehalmen så snart strømmen går.

- Vi begynte å snakke om det på jobb, hva folk gjorde da strømmen gikk. Da vi så nærmere på dataene våre, skjønte vi at folk surfet, sier Robertsen.

Kanskje strømmet folk film og musikk over mobilnettet. Kanksje oppsøkte vi informasjon via avisene for å få informasjon. Nordlys egne målinger viser at informasjonshungeren var stor i timene da strømmen var borte.

- Særlig den første timen var det høy trafikk. Det skyldes nok at folk ville vise årsaken til strømbruddet - og hvor lenge den ville bli borte, sier Robertsen.

LES OGSÅ:Ny undersøkelse: Folk i Nord-Norge klarer seg lengst uten strøm

LES OGSÅ:Her er et smart råd fra Telenor dersom mobil- eller fastnet- Hvordan kan 132.00 husstander i nord sitte strømløse ved siden av kraftverkene sine - på grunn av en feil i sør?t er utilgjengelig i en nødsituasjon

SE MER:Nord-Norge gikk i svart. Slik så Tromsø ut i kaoset

Les flere saker hos: Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.