*Nettavisen* Økonomi.

Da filmen var over, gikk sexsalget i været

Etter filmen vil folk piffe opp med nytt leketøy. Foto: (Fifty Shades of Grey (YouTube / Skjermdump))

Etter Fifty shades of Grey-premieren vil nordmenn ha sexleketøy for alle penga.

16.02.15 17:46

I helgen var det premiere på den mye omtalte filmen Fifty shades of Grey, som handler om en styrtrik forretningsmann og en kvinnelig student, som iløpet av filmen befatter seg med den ene seksuelle eskapaden etter den andre.

– Markant økning

Filmen - og ikke minst bøkene av E.L. James, som kom i forkant av den første filmen - har åpenbart vekket noe i befolkningen.

For rett etter filmpremieren, gikk salgsgrafene i været hos nettbutikken nytelse.no, som har lager i Holmestrand, skriver jarslbergavis.no.

– Vi ser at det var en markant økning i salget utover kvelden og natten etter premieren på Fifty shades of Grey, forteller nettredaktør hos Nytelse.no, Tonje W. Olsen.

Som mange andre butikker for sexleketøy, selger Nytelse.no en egen Fifty shades-kolleksjon med sexleketøy. Denne inkluderer alt fra håndjern til en rekke ting hvis beskrivelse nok ikke egner seg på trykk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Filmen har vekket mye oppmerksomhet. Foto: (United International Pictures)


Vil binde hverandre fast

– Det er tydelig at folk blir inspirert av filmen. Vi ser også en økning i salg av leketøy som ikke er knyttet til Fifty shades også. Det som er mest populært er produkter du kan bruke til å binde folk fast med, forteller Olsen.

Ifølge henne opplevde butikken en liknende salgstopp da Fifty shades-bøkene kom ut. Derfor var de nå forberedt, og hadde fylt opp lagrene på forhånd.

Som om ikke det var nok, var det også Valentines day i helgen. Det bidro også til økt salg.

– Det er ikke lett å si akkurat hvor mye av salget som kommer av filmen og hvor mye som kommer av at det var Valentines day, men vi ser at salget har fortsatt å øke gjennom hele helgen, sier Olsen.

– Ikke så sært lenger

Ifølge daglig leder Geir Larsen hos nettbutikken, er sexleker som involverer for eksempel «lett» fastbinding og smerte noe stadig flere nordmenn utforsker.

– Dette begynte egentlig med Trekant-serien på NRK. Og da Fifty shades-bøkene kom, ble det enda mer fokus på dette, sier han.

Les flere saker hos: Jarlsberg Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag