*Nettavisen* Økonomi.

Dag Otto knuste vikingene

LETT MATCH: TV 2s Dag Otto Lauritzen hadde langt flere seere enn «Den siste viking» på TVNorge.

LETT MATCH: TV 2s Dag Otto Lauritzen hadde langt flere seere enn «Den siste viking» på TVNorge.

- TVNorge sin dag gikk litt under pari.

25.02.14 11:38

«Den siste viking» hadde premiere på TVNorge mandag kveld. For kanalen er dette den største satsingen siden «Big Brother».

Det uttalte målet til TVNorge skal være 300.000 seere. Slik gikk det ikke.

Tall viser at programmet hadde 260.000 seere.

- Det et helt greit levert, men ikke helt som forventet. På sosiale medier var meningene litt splittet, og mange så likhetstrekk med «Farmen», og det forstår jeg. Programmet kunne minne litt om TV 2-programmet, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i Carat, til Nettavisen.

Teslo mener TVNorge har gjort en god jobb med castingen, og produksjon er veldig god.

- Jeg vil si at programmet fortjener flere seere, fortsetter han.

I realityserien har 18 norske menn og kvinner reist tusen år tilbake i tid for å leve som vikinger i Jotunheimen. Programmet skal gå hver mandag og onsdag.

Langt fra brillefint

Litt mindre alvor møter seerne i tøysevitenskapelige «Brille». Harald Eia og Bård Tufte Johansen hadde sesongpremière rett etter «Den siste viking».

Seertallene overrasker ingen. «Brille» hadde 168.000 seere.

- TVNorge sin dag gikk litt under pari, og «Brille» leverte også lavere enn det man forventer. Dette bør ligge på rundt 200’. Personlig er jeg veldig fan av «Brille» og syntes programmet er godt. Det virker dog ikke som om det faller i like god jord hos seerne, sier Per Christian Strand Teslo i Carat.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

NÅDDE IKKE OPP: «Den siste viking» på TVNorge klarte ikke seermålet. Foto: (YouTube)


Litt bedre gikk det med sesongpremièren til «Paradise Hotel» på TV3. Paradise leverer 175.000, og det er omtrentlig som forventet, skal vi tro Teslo.

- De skulle nok gjerne sett tall over 200 og opp mot 250’, men dette programmet appellerer til en målgruppe som ser mye i opptak og på nett, så disse tallene drar nok opp totalen. «Paradise» vil levere utover og jeg vil si at det fikk en OK start, sier TV-eksperten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er kanalenes utvikling i seertall minutt for minutt.


Dag Otto best

TV 2 har denne vinteren slitt med lave seertall. Mandag kveld gjorde kanalen revansj. «På tur med Dag Otto» hadde 464.000 seere. Det er godt over snittet på samme tidspunkt.


- Dette er nok den av premièrene som har levert best, og dette er svært gledelig for TV 2. Det kan late som om promotering under OL har gitt resultater hvert fall for dette programmet, sier Teslo.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Krimserien «Det tredje øyet» er en annen TV 2-sansning denne våren. Serien som portretterer en politimann som får en siste sjanse hadde 425.000 seere.

- Det er helt OK, fortsetter Teslo.

«Arvingen» hadde 630.000 seere.

Hvilket program likte du best? Si din mening i kommentarfeltet!Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.