NA24.no

Dagblad-fiasko legges ned

Sist oppdatert:
Dagbladet skroter sin boligavis. Nå er det nett for alle penga.

På tross av et hett marked for boligannonsering, har ikke Dagbladet klart å skape skikkelig butikk av sitt boligbilag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Lagt ned med øyeblikkelig virkning
Vurderingene av boligavisens videre skjebne skal ha vært vurdert over lengre tid, men avgjørelsen om å kutte utgivelsene nå skal ha skjedd raskt.

- Det har vært brukbart fra april og fremover, men vi så at annonseinngangen for juni var såpass dårlig at vi ville tapt penger på disse utgavene. Da stoppet vi heller disse utgivelsene. Ny Bolig har ikke vært noe tapssluk, når vi summerer opp så havner vi nok noen hundretusen på minussiden, sier Dagbladets annonsedirektør Per Brikt Olsen til NA 24 Propaganda.

Vil bli nummer to
Olsen vil legge inn ressursene i Ny.no.

- Det har vært viktig å være tilstede med både nett, avis og bilag. Det har gitt oss en posisjon hos annonsørene som flere av konkurrentene ikke har. Det har aldri vært snakk om å fravriste Aftenposten/Finn tronen for rubrikk, men vårt inntrykk er at annonsørene og brukerne gjerne vil ha et supplement. Det er det kampen står om nå, å bli nummer to etter Finn.no, sier Olsen.

Overskudd i Ny.no
Han sier nettsatsingen nå går i pluss.

- Det er foreløpig ikke snakk om noen voldsomme summer, men det er ihvertfall i pluss. Vi hadde endel investeringer i fjor som gjorde at det var minus, i år har vi gått i pluss med ny.no, sier Olsen.

Dagbladet skal fremdeles ha papirannonser under vignetten Ny Bolig, men det blir som seksjon i hovedavisen og ikke som eget bilag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere