Gå til sidens hovedinnhold

Dagblad-redaktør går av

Ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet trekker seg

Eriksen opplyste på et allmøte i Dagbladet onsdag ettermiddag at han går av som sjefredaktør.

- Det kom som en overraskelse, og vi har ikke fått noe forvarsel. Men man har sett før at det ikke er uvanlig at den som har ledet bedriften gjennom en omstillingsprosess, ikke blir den som leder bedriften videre, sier klubbleder Halvor Elvik i Dagbladet til TV 2 Nettavisen.

- Uventet
Lars Helle skal være konstituert som ny sjefredaktør.

- Man trenger en leder som er 100 prosent motivert og som har all den energien som må til. Nå mener jeg det er riktig både for Dagbladet og for meg at det kommer en ny ansvarlig redaktør, sa en rørt Eriksen under allmøtet ifølge Dagbladet.no.

Det siste året har det vært stor turbulens i avisen på grunn av nedbemanning, og Eriksen har fått hard medfart i den forbindelse.

Klubbleder Elvik forteller redaktøren har vært godt likt i avisen, og at han fikk varm applaus fra de ansatte under allmøtet.

Prosess i gang kjapt
Det skal nå settes ned et utvalg, med representanter fra blant annet konsernstyret, avisens styre og redaktørkollegiet, som skal finne en ny sjefredaktør. Ifølge Elvik begynner arbeidet med å få på plass Eriksens etterfølger så raskt som mulig, men prosessen kan ta tid.

Eriksen skal foreløpig ikke ha noen videre planer om hva han vil gjøre fremover. Han begynte i Dagbladet våren 1995. Han ble politisk redaktør i 2001, før han i 2003 ble ansvarlig redaktør.

For kun kort tid siden trakk også Eivind Ljøstad seg som nyhetsredaktør.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus