*Nettavisen* Økonomi.

Dagbladet åpner for å legge ned papiravisen

Sjefredaktør i Dagbladet John Arne Markussen åpner for å legge ned papiravisen på ukedager i løpet av de to neste årene (arkivfoto). Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

På et allmøte i Dagbladet i ettermiddag kom det frem at papiravisen på ukedager kan bli lagt ned i 2018, men mest sannsynlig i 2019, skriver Dagens Næringsliv.

05.01.17 18:10

I løpet av de to neste årene kan Dagbladets papirutgave være historie på ukedager.

Nettavisen meldte om nyheten 22. desember i fjor. Tirsdag ble det kjent at de ansatte var blitt kalt inn til et allmøte. Og innholdet om tiltakene kom frem på et allmøte torsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Det brutale fallet i både opplag og inntekter gjør at Dagbladet har diskutert å ta grep som totalt vil endre mediehuset på Hasle i Oslo.

Første steg var å sette opp prisen i januar, til 35 kroner. Samtidig er et steg at papiravisen blir enda mindre nyhetsoppdatert ved at deadline flyttes til klokken 18.

- Dagbladet har allerede en svært tidlig deadline klokken 21.00. Det aller meste produseres på dagtid, med noen få nyhetssider som ferdigstilles på tidlig kveld. Nå ser man på muligheter for å ytterligere kutte kostnader. Klokken 18 betyr mindre aktualitet, men penger spart, sier en kilde som står tett på prosessen til Nettavisen.

Les også: Dagbladet kan bli ukeblad

Internt i Dagbladet snakkes det om at grepene som skal gjøres er et siste forsøk på å melke mest mulig ut av papiravisen.

- Lykkes man ikke med prisøkningen, er det konkrete planer for å kutte utgaver. Fortsetter opplagsfallet ytterligere, er en av planene at Dagbladet blir ukeblad ved at bare lørdagsutgaven består på papir. All annen journalistikk konsentreres så om Dagbladet.no, sa Nettavisens kilde.

Hva som skjer med Dagbladet i fremtiden er blitt utformet i en rapport med navnet «Prosjekt P». Ifølge DN er hovedpunktene:

  • Dagbladets reklamefinansierte nettsted, DB.no, blir hovedvirksomheten i mediehuset.
  • Når det skjer en frekvensendring på papiravisen, vil det bli en betydelig satsing på et papirbasert helgeprodukt.
  • Dagbladet vil satse mer på plusstoff på DB.no.

Les også: Dagbladet kaller inn til allmøte

Styret i Dagbladet skal ha gitt sin tilslutning til hovedpunktene i rapporten som er levert. Men det skal ikke være tatt noen beslutninger i saken, skriver DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag