*Nettavisen* Økonomi.

Dagbladet kan ta VG til retten

Dagbladets ledelse raser mot hovedkonkurrenten.

07.06.07 08:59

Etter lanseringen av Nettby i fjor har antallet sidevisninger for VG Nett føket i taket, mens tilsvarende for Dagbladet har sunket markant. I uke 22 var sidevisningstallene for VG Nett 217 millioner, mens Dagbladet.no kun hadde 42 millioner sidevisninger.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Har tatt markedet
I fjor høst var situasjonen motsatt. Dagbladet hadde uke etter uke høyere sidevisningstall enn konkurrenten noen meter lenger opp i Akersgata. I september i fjor hadde Dagbladet jevnt over mer enn 90 millioner sidevisninger i uken. I samme periode hadde VG jevnt under 60 millioner visninger.

Masseflukt fra Blink til Nettby
Den store «sidevisningsmaskinen» for Dagbladet var Blink og Dagbladet.no-redaktør Esten O. sæther er klar på hvor trafikken har forsvunnet.

- Den har gått til VGs Nettby. Det er det ingen tvil om, sier Sæther til NA24 Propaganda.

Det er ikke bare sidevisningene som skal ha tatt turen fra Dagbladet til VG. Også kildekoden fra Dagbladets Blink skal ha tatt turen til VG og Nettby.

Styreformann Jo Christian Oterhals i Nettby sier til NA24 Propaganda at de hentet en utvikler fra Dagbladet.

- Det jeg kan bekrefte er at en utvikler som tidligere arbeidet i Dagbladet var med fra starten på Nettby. Vi mener å ha vårt på det tørre juridisk, og det er det jeg har tenkt til å kommentere i denne anledningen, sier Oterhals til NA24 Propaganda.

- Dårlig forretningsskikk
Esten O. Sæther mener VG Nett har benyttet seg av Dagbladet Blinks kildekode i oppbyggingen av Nettby.

- Det har vi godt belegg for. Historisk har det vært en sterk konkurranse her i Akersgata, men det har også vært et greit samarbeid mellom VG og Dagbladet. Det er ikke til å stikke under en stol at dette bryter markant med denne tradisjonen. Vi vurderer nå hvorvidt vi skal ta dette til rettsapparatet, sier Sæther.

Den omtalte utvikleren, Fredrik Kristiansen, eier førti prosent av Nettby Community og VG Nett eier seksti prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.