*Nettavisen* Økonomi.

Dagbladet til salgs

Administrerende direktør Berner Gruppen Foto: (Scanpix)

Aller er blant selskapene som Berner Gruppen har kontaktet angående salg av Dagbladet.

23.05.13 08:58

Det var Kampanje som onsdag ettermiddag avslørte at Berner Gruppen vurderer å selge papiravisen Dagbladet og nettsatsingen Dagbladet.no.

Blant selskapene som har vært i samtaler om kjøp, er Aller-gruppen. Prislappen for Dagbladet og Dagbladet.no skal være mellom 300 og 400 millioner kroner.

Etter hva Nettavisen erfarer er Dagbladet i eksklusive forhandlinger med Aller.

Konsernsjef Tore Stangebye i Berner Gruppen bekrefter overfor Kampanje at Dagbladet er til salgs.

- Berner har med ujevne mellomrom hatt samtaler med flere medieaktører. Vi har heller aldri lagt skjul på at vi har hatt en ambisjon om å vokse og gjerne sammen med noen eller hos noen. Å finne gode industrielle løsninger har vært et mål for oss og noe vi har vært opptatt av, sier Stangebye til Kampanje.

Stangebye ønsker ikke å navngi selskaper de har vært i samtaler med, men ifølge Kampanje har et salgsprospekt blitt presentert for Schibsted, TV 2, danske Egmont, svenske Bonnier, svenske Stampen og danske Aller Media.

- Jeg ville bli overrasket om noen tar lett på en slik oppgave. Det er flere mediehus som sitter og regner på dette. Selv om papiravisen er på vei ned, er den digitale delen til Dagbladet svært interessant, sier Lasse Gimnes, kommunikasjonsrådgiver og daglig leder i konsulentselskap GimCom, til Nettavisen NA24.

- Det er mange som kan være interessert i trafikken til Dagbladet. Avishuset har flere sterke posisjoner, fortsetter Gimnes og viser til blant annet avisens nummer tre posisjon på nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.