*Nettavisen* Økonomi.

Dagbladet tyr mulig til oppsigelser

Dagbladet seg så nå nødt til å ty til oppsigelser i nedbemanningen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Reaksjonene vil garantert bli svært sterke

Kampanje meldte i ettermiddag at ledelsen i Dagbladet vil ty til oppsigelser under nedbemanningen. Årsaken er at for få ansatte har søkt på tilbudet om sluttpakker. Mediehusets ledelse har innvilget 26 sluttpakker og dermed gjenstår 22 årsverk før Dagbladet er i mål med kuttene.

- Vi har hatt og har fortsatt en ambisjon om å avslutte prosessen innen 20. juni. Vi må nå forberede styrt nedbemanning. Sånn er det, sier konsernsjef Tore Stangebye til Kampanje.

Dette blir da første gang på lenge at Dagbladet skal si opp ansatte. Leder i redaksjonsklubben, Harald S. Klungtveit, forteller avisen at stemningen på Dagbladet huset er svært preget av nedbemanningen, tross at de ansatte er godt vant med kutt i bemanningen.

- Frykten har selvfølgelig ligget dere hele tiden på grunn av omfanget som er blitt beskrevet. I redaksjonen tror jeg man i det lengste har håpet at bildet ville endre seg. Informasjonen har nettopp gått ut, men reaksjonene vil garantert bli svært sterke hvis det blir slik, sier Klungtveit.

Fortsatt er ingenting helt bestemt, og de ansatte har håp om at ledelsen snur og dropper ytterligere oppsigelser i redaksjonen.

- Nesten 20 journalister har i dette regnskapsåret frivillig inngått sluttavtaler eller er på vei ut. Bare det vil ramme kvaliteten og planlagte satsinger i mediehuset. At ledelsen vil gå til ytterligere masseoppsigelser i redaksjonen virker nærmest panikkartet. Det finnes ingen utredning bak denne planen for redaksjonens del. Ledelsen ser ikke ut til å ha satt seg inn i konsekvensene av nedbemanningen. De har tegnet et tydelig bilde for andre yrkesgrupper, men vi i redaksjonen har etterlyst kalkyler og planer for den videre satsingen redaksjonelt. En konsekvensutredning for redaksjonen mangler helt. Om oppsigelsene blir gjennomført vil det gjøre uopprettelig skade på Dagbladets DNA, sier Klungtveit til Kampanje.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag