*Nettavisen* Økonomi.

Dagen etter Spetalen

Spetalen har sikret seg en gevinst på 30 millioner kroner fra sjøslaget i Opticom. Nå faller aksjekursen over bord.

19.12.05 16:46

Opticom ble mandagens store taper på Oslo Børs. Aksjekursen falt med over 15 prosent etter meldingen om at Øystein Stray Spetalen har solgt 600.000 aksjer til Eric K. Simpson.

Trusler fra Keith
Forklaringen fra Spetalen er mer overraksende enn selve salget. Til Aftenposten begrunnet Spetalen at han solgte fordi at Robert Keith kom med uttalelser i Dagens Næringsliv onsdag at han burde skaffe seg livvakter. Spetalen solgte aksjene til 153 kroner stykket fredag etter børsslutt, og har dermed sikret seg en gevinst på mellom 30 og 40 millioner kroner.

Men det var ikke bare verdien av Opticom som sank mandag. Ved børsslutt hadde aksjeverdien til 109 selskaper gått nedover, og hovedindeksen endte ned 1,17 prosent.

Oljenedtur
En dårlig fredag for oljerelaterte aksjer i USA tok med seg oljekameratene på Oslo Børs mandag. Statoil endte ned 1,63 prosent til 150,50 kroner. Aksjekursen til Hydro var ved børsslutt ned 1,94 prosent til 683 kroner. Mandag senket meglerhuset Lehman Brothers kursmålet på Norsk Hydro, etter skuffende signaler forrige uke.

Fredagens store taper, Tandberg, var et av de få selskapene som steg i verdi mandag. Ved børsslutt var aksjekursen til Tandberg opp hele 4,66 prosent til 35,90 kroner.

Mandagens børsvinner ble det lille it-selskapet Inmeta. Selskapet tjener penger på anskaffelse, drift og vedlikehold av programvare. Mandag steg aksjekursen med 9,5 prosent til 1,96 kroner. Siden selskapet ble introdusert på Oslo Børs i oktober 1999, har i overkant av halvparten av papirverdien forsvunnet.

Emisjon i Petrolia Drilling
Etter børsslutt sendte Petrolia Drilling ut en børsmelding om at selskapet vurderer å gjennomføre et rettet emisjon på inntil 44,9 millioner aksjer til nær markedskurs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag