NA24.no

Dagens dobbel fra Subsea 7

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kristian Siems oljeserviceselskap Subsea 7 surfer videre på oppgangen i oljemarkedet og mer enn dobler bunnlinjen.

Mens Subsea 7 i fjerde kvartal fikk et resultat før skatt 22,7 millioner dollar, endte bunnlinjen før skatt på 50,5 millioner dollar i første kvartal i år. Den klare forbedringen forklares med både økt aktivitetsnivå med tilhørende bedre utnyttelse, men også forbedringer i prosjektgjennomføringen.

Susbea 7 som er fokusert på undervannsoperasjoner melder om økt aktivitet i alle viktige regioner og en kapasitetsutnyttelse for sin flåte i første kvartal på nær 100 prosent.

Mer tall
Driftsinntektene steg fra 355,8 millioner dollar i fjerde kvartal til 398,8 millioner i årets tre første måneder. Driftsresultatet steg i samme periode fra 25,9 millioner til 44,9 millioner.

I første kvartal i fjor omsatte Subsea 7 for 259,2 millioner dollar med et driftsresultat på 5,4 millioner og et resultat før skatt på 3 millioner dollar.

Store anbud i vente
Ordreboken er på samme nivå som ved utgangen av 2005 med omkring 1,4 milliarder dollar i signerte kontrakter. Av dette er 0,9 milliarder for utførelse i år. Subsea 7 skriver i sin første kvartalsrapport at de forventer nye anbud til deres del av oljeservicemarkedet med en ramme på inntil 5 milliarder dollar over de neste tre til fem månedene. I dag har Subsea 7 anbud ute for til sammen 1,7 milliarder dollar som avventer avgjørelse.

- Markedsutsiktene fortsetter å være meget positive foroverskuelig fremtid med høye energipriser som stimulerer et høyt volum av olje- og gassprosjekter, skriver selskapet i rapporten.

Selskapet melder også at fokuset i markedet nå øker i retning av langsiktige kontrakter fra oljeselskapene. De ser også betydelig vekst fremover i ROV-markedet på grunn av det sterke riggmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere