- Rossignol matcher merkevaren, tradisjonene og produksjonsfokuset til Dale, og er etter min mening den ideelle partner for Dale fremover. De deler verdiene til Dale, og vil fortsette å produsere de verdensledende strikkeplaggene på Dale, sier Hilde Midthjell, administrerende direktør og eier av Dale of Norway i en pressemelding.

Det er oppkjøpsfondsgruppen Altor, som tidligere også har eid Helly Hansen, som har kjøpt opp den tradisjonsrike strikkebedriften i Hordaland.

Dale of Norway har hovedkontor i Dalekvam og har vært en hjørnestein i lokalsamfunnet siden etableringen i 1879. Ifølge Midthjell skal Rossignol også utvide produksjonen på Dale med sine egne strikkeprodukter.

- Dette trygger arbeidsplassene på Dale bedre enn jeg ville klare som eier alene. Jeg er overbevist om at Dale med dette går en enda lysere fremtid i møte, sier Midthjell.

Dale of Norway sysselsetter 62 personer ved hovedkontoret på Dalekvam og et salgskontor i USA. Rossignol er også en tradisjonsrik bedrift, om enn 30 år yngre enn Dale. Deres hovedkvarter ligger i de franske Alpene, nær Grenoble.

- Strikkevarer er en viktig del av Rossignols kleskolleksjon, og Dale utfyller vår organisasjon med sin kompetanse og produksjonsekspertise, sier Bruno Cercley, administrerende direktør i Rossignol, i pressemeldingen. (©NTB)