NA24.no

Damene loppes i bilbutikken

Forhandlerne gir dårligere pristilbud til kvinner.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Du trodde kanskje at kvinner lettere kan smiske seg til en god pris ved bilkjøp hos landets forhandlere? En engelsk undersøkelse viser at dette langt fra er tilfelle, melder business.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Menn kan i gjennomsnitt kjøpe bil over 5000 kroner billigere enn det motsatte kjønn, og mer enn halvparten av bilforandlerne gir bedre tilbud til menn enn til kvinner.

- Jeg tror det kommer av at menn har mer erfaring med bilkjøp og er flinkere til å sondere terrenget. Kvinner går heller rett inn i en butikk og peker «den der skal jeg ha», sier administrerende direktør i Norges bilbransjeforbund, Syver Leivestad til NA24.

Smisker meg guttene
Leivestad sier han ikke kan utelukke at menn kommer heldigere ut ved et bilkjøp også her til lands, siden temaet ikke har vært debattert tidligere.

- Menn er nok generelt flinkere til å spisse albuene og forhandle seg frem til en god pris, sier han.

På den andre siden mener han kvinner med hell kan gjøre svært gode bilkjøp ved å spille kortene riktig.

- En del av gutta blir nok betatt av jentene som kommer i butikkene, og det kan selvsagt gjøre at man kan stikke av gårde med drømmebilen til en hyggelig pris, sier han.

Leivestad mener det ikke er en generell oppfatning i bransjen at kvinner er mer lettlurte enn menn, men han tror bilforhandlerne er oppmerksomme på at mange menn kan mer om bil enn kvinner.

Få med skistativ
I Norge er nybilprisene så skviset at Leivestad mener det ikke er mange kroner å spare hverken for mannlige eller kvinnelige bilkjøpere som er flinke til å prute. Ved innbytte er det derimot viktig å forhøre seg med flere forhandlere før man slår til på et tilbud, oppfordrer han.

- Det er også store muligheter for smarte bilkjøpere til å få med både vinterhjul og skistativ på kjøpet, forteller Leivestad.

I undersøkelsen fikk en en gruppe menn og kvinner i oppgave å kjøpe en Audi A4, en Ford Focus, en Honda CR-V, en Renault Clio og en Opel/ Vauxhall Zafira til best mulig pris. Menn fikk de beste tilbudene i 55 prosent av forretningene, mens kvinnene bare fikk best pris i 20 prosent av tilfellene.

Det er det engelske bilmagasinet What Car som står bak undersøkelsen, som er gjennomført i butikker over hele England.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere