*Nettavisen* Økonomi.

Damene vi beundrer

Her er listen over damene som både er beundret og milliardærer. Se hvem det er.

09.03.07 20:33

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Tenk deg hvordan det er å være milliardær. Hverdagslige sysler og økonomiske problemer kan overlates til andre. Men ikke er bare damene på denne listen rike, flere av dem er også berømte, enormt mektige og innflytelsesrike, noen har fascinerende karrierer og noen av dem har alt. Her er Forbes liste over damene vi beundrer.

NA24 - din næringslivsavis

Nederlandske Carvalho-Heineken arvet 25 prosent i bryggeriet som bærer hennes navn. Nå sitter hun i bryggeriets styre sammen med ektemann og investor Michel de Carvalho. Hun er også medlem av St. Moritz's elite Corviglia Ski Club. For øvrig er hun god for 7,2 milliarder dollar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mektige milliardærer
De spanske søstrene Esther og Alicia Koplowitz arvet familiens konstruksjonsfirma Fomento de Construcciones y Contratas. Duoen tok over styringen i 1989, men Esther som fortsatt er direktør kjøpte ut søsterens andel i 1997. Alicia driver fortiden med å stable et av Spanias første hedgefond på beina. De er henholdsvis gode for 5,6 og 5 milliarder dollar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Amerikanske Abigail Johnson er, ifølge Forbes god for 13 milliarder dollar, sammen med familien i kontroll av giganten Fidelity Investments.

Klikk på bildet for å forstørre.

JK Rowling. Foto: (Foto: EPA/Scanpix)

Flere arvinger
Østerrikes Heidi Horten arvet rikdommen fra hennes avdøde mann i 1987. Hun er god for 3,4 milliarder dollar og tiden bruker hun på å oppholde seg i sine fire hus samt på luksusyachten Carinthia VII.

Klikk på bildet for å forstørre.

Maria Aramburuzabala er Mexicos rikeste kvinne med en formue på to milliarder dollar. Hun er barnebarnet til grunnleggeren av Grupo Modelo som er årsaken til at vi i dag kan få drikke Corona.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.