Gå til sidens hovedinnhold

Damer over 40 =

Jeg burde kanskje tenke på å pensjonere meg om det stemmer at damer over 40 er lik? Skjønt, det kan jo hende at det er gubbene med disse holdningene som er foreldet, og ikke jeg?

For tiden finnes ingen større snakkis i det norske næringsliv enn straffesaken mot Christian Eidem etter anmeldelsen fra Einar Jørgen Greve. Legenden om de to som havnet i en slåsskamp under en innflytningsfest på Oslo beste vestkant vil nok bli gjenfortalt flere ganger i årene som kommer. Eidem er tiltalt for å ha slått eller stukket Greve i ansiktet med et champagneglass, unnskyld, rettelse, vinglass.

Det er vanskelig å si hva som er sant og ikke sant i en sak der to parter er i en så dyp konflikt. Slåsskjempene har veldig ulike oppfatninger av hva som ble sagt og gjort, og begge har selvfølgelig stor interesse av å fremstå i best mulig lys.

I retten forklarte Eidem at flere eldre i det norske finansmiljøet var til stede på festen, og at det ble snakket svært nedsettende om damer. Eidem forklarte at Greve skal ha pekt på noen damer i midten av 50-årene og sagt at når en ligger med damer over 40 år, er det som å ligge med lik. Jeg skal ikke ta stilling til hvem som har sagt hva, men jeg har ikke vanskelig for å tro at «Damer over 40 er lik» er blitt sjargong for noen av sjarmørene i disse miljøene. En bekjent forteller i en FB status at han «hørte forleden om et løpende veddemål disse finans-apekattene hadde seg i mellom. Den som har flest penger og yngst kone vinner. Trodde ikke noe på det. Nå gjør jeg det.»

Les også

Blodet fløt etter millionærkrangel

Jeg vet at det finnes mange flinke, hardtarbeidende og oppegående menn i finansbransjen, både unge og gamle. Men det er ikke en hemmelighet at det også finnes en del gubber i finansmiljøet, med et ganske avleggs menneskesyn, som ser ut til å være drevet av et unormalt behov for å markere at man oppfatter seg selv som mer verdt enn oss vanlige fattiglapper.

Men som Kari Slaatsveen så fint sier det: «Å besitte, omsette eller sjonglere gryn, ståler eller daler, har altså, nok en gang, ingenting med intelligens å gjøre».

Det er kanskje sånn at denne typen gutter har blitt sett på som idoler og helter av mange før. Men samfunnet er heldigvis i endring. Disse gutta kommer ikke til å overleve det digitale skiftet og åpenhetskulturen som kommer med det. Denne «alfakulturen» blir nå latterliggjort av både kvinner og menn. Og på samme måte som Metoo-kampanjen ikke rammet den vanlige mannen i gata, rammer ikke dette finansbransjen i sin helhet men dem med dårlige holdninger.

Mange menn i finansbransjen ler nå oppgitt over holdningene som kommer fram. Og mitt inntrykk at blant den yngre generasjonen er disse mennene i flertall. Finanselitens klubb for innbyrdes beundring har blitt stående igjen avkledd for omgivelsene, det er et trist syn.

Men nå må jeg slutte å skrive før jeg får vondt i fingeren.

Og god helg folkens! Nyt sommeren, sola og gjerne både champagne-og vinglass, men ikke sloss da 😉

Hilsen Trine

Les også

- Han kalte meg for en fattiglapp og sa jeg ikke hadde fått til noe i livet

Kommentarer til denne saken