NA24.no

Damer på millionærtoppen i 2020

Sist oppdatert:
Om 13 år er kvinnelige rikinger i overtall.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er flere tiår siden kvinners eneste veier til rikdom var å arve eller å gifte seg med en velstående mann.

NA24 - din næringslivsavis

Den konservative britiske avisen The Telegraph gjengir i dag en undersøkelse fra Barclays Wealth Management som viser at kvinner vil danke ut det motsatte kjønn når det gjelder antall millionærer i verden innen 2020. Rapporten indikerer at vi innen den tid vil ha 53 prosent kvinnelige millionærer.

Rapporten viser at mer enn fire av fem kvinner med en formue på over 1,2 millioner har tjent sine penger ved hjelp eierskap i bedrifter og fete lønninger. Arv og skilsmisseoppgjør er stadig sjeldnere årsaken til en kvinnes millionkonto.

Undersøkelsen viser også at kvinner ikke bare tar etter mennene og gjør seg til «herre» over egen formue, de er faktisk bedre enn sine ektefeller når det gjelder å sanke penger til livets brød. Selv om kvinner er mindre risikovillige enn menn, kan det like gjerne være en suksessoppskrift.

- Kvinner gjør mer gjennomtenkte investeringer. Menn har en tendens til å bare se på inntekt og vekst, sier Amy Nauikas, direktøren i Barclays, til avisen.

Eksempler på kvinner som tjener store penger finner man med enkelthet i vekstøkonomier som den kinesiske. Landet som stadig får flere dollarmillionærer grunnet sin fantastiske økonomiske revolusjon de siste årene kan skilte med kvinner på rikingtoppen.

Den rikeste av de alle er 25-årige Yang Huiyan. Den nest rikeste kinsiske personen er også kvinne. Hun heter Zhang Yin, noen ganger kalt Yan Cheung, og er styreleder i Nine Dragons Paper.

Les mer her: Kvinne (25) er Kinas rikeste og Du rike kineser!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere