*Nettavisen* Økonomi.

Dan Børge fikk Riise-penger

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

John Arne Riise føler seg snytt for flere millioner gjennom eksagent Einar Baardsen. Dan Børge Akerø sitter på to av dem.

16.02.08 13:58

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Liverpool-stjernens penger skal uten spillerens samtykke ha blitt brukt som oppgjør for privat gjeld Baardsen hadde til TV-profilen Dan Børge Akerø, skriver VG lørdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg ante selvsagt ikke at dette var penger fra Riise, som Baardsen eventuelt anvendte på urettmesig måte. Den gang og lenge etterpå hadde jo Riise og Baardsen et fortrolig forhold. Selv hadde jeg betydelige beløp til gode hos Baardsen etter en investering, som senere ble omgjort til Viste Hotell, og jeg trodde pengene kom derfra. Nå i ettertid gjør jeg meg jo mine tanker om hvor de 3,6 millioner kroner jeg investerte i hotellet året før egentlig tok veien, sier Akerø til avisen.

Akerø kjenner agenten fra guttedagene i Stavanger, men har i senere tid kommet opp i mindre idylliske episoder med Riises eksagent.

For TV-kjendisen har ikke bare tapt millioner på investeringene i det omtalte hotellet, han har også blitt trukket inn i heksegryta, etter Einar Baardsens gigantkonkurs, og senest i januar godtok han å betale 200 000 kroner til fotballagentenes konkursbo i forbindelse med de omstridte pengeoverføringene - som altså stammer fra det Riise mener er urettmessig tilegnede penger.

Akerø mener fortsatt han ikke har gjort noe galt selv, men skal heller ha følt seg ført bak lyset av kameraten.

- Jeg har ikke gjort noe galt ved å ta i mot penger fra Einar. Han skyldte meg disse pengene, og det er det heller ingen som bestrider. Men spør du meg om hva jeg synes om Riises situasjon, så må jeg si at det er tragisk at dette ikke ble avslørt og stoppet på et mye tidligere tidspunkt, sier han til VG.

Baardsens advokat Geir Jøsenda mener likevel det ikke er grunn til å kritisere Baardsen på dette punktet, men mener derimot det er mer kritikkverdig at bostyreren fremstår unøytralt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag