NA24.no

Danielsen frykter justismord mot politiker

REAGERER: Advokat Per Danielsen mener politiet har begynt i feil ende av etterforskningen mot Oslo-politikeren.
REAGERER: Advokat Per Danielsen mener politiet har begynt i feil ende av etterforskningen mot Oslo-politikeren. Foto: Tommy H. S. Brakstad
Sist oppdatert:
– Politiet begynner i gal ende, tramper med politistøvler og arresterer helt unødvendig og uforholdsmessig.

Politikeren som tirsdag ble pågrepet sammen med heleritiltalte Imran Saber (37), blir framstilt for varetektsfengsling fredag.


Advokat Per Danielsen er en av Sabers to forsvarere. Han har brukt politikeren som medhjelper fordi han har kunnskap om Sabers økonomi.

Danielsen reagerer på at politikeren nå skal framstilles for fengling. Han mener saken mot politikeren og Saber avslører dårlig politihåndverk.

Politikeren utsettes for politiovergrep

– Skal bevis fremskaffes for hvitvasking av penger gjennom et selskap, må man skaffe seg regnskapet og kontoutskriftene til selskapet. Da vil politiet enkelt kunne se om kontante midler er satt inn i bank og hvitvasket ved lønnsutbetaling, og sjekke om det finnes falske fakturaer som er blitt betalt ut av selskapet, sier Per Danielsen til Nettavisen.

Advokaten påpeker det ikke er nødvendig å arrestere noen for å finne ut slikt.

– Politikeren utsettes derfor nå for overgrep. Han risikerer fortsatt fengsling fordi han benytter seg av sin rett til ikke å forklare seg, hvilket er forståelig. Politiet begynner i gal ende, tramper med politistøvler og arresterer helt unødvendig og uforholdsmessig, fortsetter han.

– Misforstår katastrofalt

Politiet vil fengsle Oslo-politikeren for at ikke bevis skal gå tapt og ber Oslo tingrett gå gjennom beslaget og vurdere hvilke deler som er underlagt taushetsplikten.

– Det er begjært bevisforbud på grunn av at siktede sier han har opptrådt som en advokats medhjelper og har taushetsplikt. Vi jobber med å få siktede til å identifisere disse beslagene og vil sende dem til Oslo tingrett for gjennomgang, sa politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til NTB torsdag.

Her bommer politiadvokat Riegels grovt, mener Danielsen.

– Politikeren kan forøvrig ikke ha sagt at han ikke kan uttale seg om egen sak på grunn av taushetsplikt, som Riegels påstår. Det må være misforstått. Politikeren må ha ment han har plikt til å bevare taushet om mailene han har utvekslet med meg som medforsvarer for Saber sammen med advokat Øystein Storrvik. Altså ikke i egen sak, men i Sabers sak. Riegels misforstår katastrofalt og gjengir faktum helt galt, sier Per Danielsen.


Saber ble løslatt onsdag kveld etter to dagers avhør.

Nettavisen har vært i kontakt med politiadvokat Asmund Riegels. Han ønsker ikke å kommentere saken.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere