NA24.no

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Danmark mot konkursrekord

Sist oppdatert:
Massedød for mindre bedrifter.

Mindre bedrifter kveles langsomt av mangel på ordre og mangel på likviditet. Etter all sannsynlighet vil dette resultere i et rekordhøyt antall konkurser i år, skriver epn.dk.

Så langt i år har ikke mindre enn 4.800 dankse bedrifter måttet kaste inn håndkledet, viser tall fra landets offisielle statistikkbyrå.

Konkursbølgen rammer hardest de bedriftenen som omsetter for mindre en 15 millioner kroner i året. Dette segmentet står for over 90 prosent av de registrerte konkursene i Danmark.

Ikke noe lys i tunnelen
Det internasjonale kredittvuderingsbyrået Experian tror at ytterligere 1.500 - 2.000 bedrifter vil bli nødt til å sette kroken på døren før året er omme. Og neste år ser heller ikke ut som et jubelår.

- Det finnes ingen tall som tilsier at antallet konkurser skal gå ned neste år, sier Christoffer Spangenberg, administrerende direktør i Experian.

Antallet konkurser øker gjerne mot slutten av en krise. En årsak er at bedriftene tærer på likviditeten og dermed forsøker å få utvidet kreditt og bedre betingelser.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere