NA24.no

Danmark trues med FN-resolusjon

Faksimile av avisa Magazinets oppslag tirsdag om de omstridte Muhammed-tegningene.
Faksimile av avisa Magazinets oppslag tirsdag om de omstridte Muhammed-tegningene. Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
Danmark trues med FN-resolusjon av to forbund av muslimske stater. Bakgrunnen er tegningene av Muhammed som ble trykket i Jyllands-Posten.

Den Islamske Konferansen (OIC) og Den Arabiske Ligaen går nå sammen om å kreve en FN-resolusjon mot Danmark, med muligheter for sanksjoner. Grunnen er det sinnet som publiseringen av Muhammed-tegningene har vekket i den arabiske og muslimske verden.

Brente flagg
Søndag brente man det danske flagget på gaten i Gaza. Den danske meieriprodusenten Arla har allerede tapt ti millioner kroner daglig etter arabiske lands boikott av danske varer.

Den siste stormen mot tegningene av Muhammed kommer som en direkte følge av at de ble publisert i det norske kristne tidsskriftet Magazinet.

Mektige organisasjoner
Da Jyllands-Posten publiserte tegningene i fjor høst var det reaksjoner, men på ingen måte så omfattende og alvorlige.

De to organisasjonene har henholdsvis 57 og 22 medlemsland, og trusselen kan dermed betraktes som svært alvorlig, skriver Dagens Nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere