NA24.no

101 ansatte i Danmarks Radio (DR) er nødt til å finne seg noe annet å gjøre. Her er DR-byen i København.
101 ansatte i Danmarks Radio (DR) er nødt til å finne seg noe annet å gjøre. Her er DR-byen i København. Foto: Karen Mardahl/Creative Commons/Flickr

Danmarks Radio sparker over 100 ansatte

Sist oppdatert:
101 ansatte fikk onsdag beskjed om at de ikke lenger har en jobb i allmennkringkasteren Danmarks Radio (DR). Ytterligere 49 får tilbud om sluttpakke.

De massive kuttene kommer i tillegg til en rekke ledige stillinger som ikke er blitt besatt, samt vikariater som ikke blir forlenget, opplyser DR.

Stillingskuttene i DR skjer på tvers av alle organisasjonens avdelinger, inkludert produksjon, teknologi og administrasjon.

Samlet sett forsvinner mellom 170 og 200 jobber i hele kringkasteren.

Styret i DR vedtok 4. september en omfattende spareplan for de neste tre årene. Planen var nødvendig for å spare inn de 75 millioner danske kronene DR taper som følge av at Folketinget nylig innskrenket lisensinntektene.

Ytterligere drøyt 30 millioner må frigjøres for å finansiere en rekke nye krav fastsatt av Folketinget, samt tilpasse driften til den nye mediehverdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere