NA24.no

Dannebrog som dørmatte

Sist oppdatert:
Søndag ble det demonstrert mot Muhammed-karikaturene i den danske avisen Jyllands-Posten i de palestinske områdene på Vestbredden.

Omkring ti væpnede palestinere brant det danske flagget i Nablus søndag i protest mot at den danske avisen Jyllands-Posten i høst trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed.

(Se bilder nederst i saken)

Tegningene har også stått på trykk i det norske kristne tidsskriftet «Magazinet.»

Karikaturtegningene har vakt avsky i den muslimske verden fordi de blir sett på som en fornærmelse mot profeten. Demonstrantene i Nablus krevde en unnskyldning og oppfordret palestinere og muslimer over hele verden til å boikotte danske produkter.

Lørdag beklaget redaktøren i Jyllands-Posten tegningene i et åpent brev til innbyggerne i Saudi-Arabia.

EUs handelskommissær Peter Mandelson har advart den saudiarabiske handelsministeren om at enhver boikott av danske varer også er en boikott av EUs varer, og at EU vil vurdere å bringe saken til Verdens handelsorganisasjon hvis regjeringer oppfordrer til slik boikott.

Advarselen kommer etter at man i flere arabiske land har fjernet danske varer fra hyllene i protest mot Jyllands-Postens Muhammedtegninger, melder Politiken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere