NA24.no

Danner glansbilde av Mette-Marit

Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
- Skillet mellom butikk og journalistikk er sentralt, sier Per Edgar Kokkvold.

Det er ingen hemmelighet at kronprinsesse Mette-Marit bruker mye tid og penger på kjoler, hår- og makeuptjenester.

Det er stjernestylisten Petra Middelthon og frisør og sminkør Nina Hjertaas Bull som pynter kronprinsessen, og de er også kronprinsessens gode venninner. Nå har de tatt steget ut i journalistikken, skriver Kapital.

Strider mot Vær varsom-plakaten
Ifølge tidsskriftet skal Petra Middelthon kombinere jobben hos kronprinsessen med å være moteredaktør i Elle. Hjertaas Bull har ifølge VG tidligere jobbet for «Skal vi danse» og «Idol».

I den siste utgaven av Elle er begge oppført som medarbeidere til artikkelen.

Teksten, som skal være skrevet av sjefredaktør Signy Fardal, er akkompagnert av bilder hvor Mette-Marit fremstår som nærmest guddommelig i rådyre designerkjoler med blomster, med svakt sotede øyne, nylakkede negler og Hollywood-lokker, omhyllet av de mest flatterende sitater, skriver Kapital.

(Artikkelen fortsetter)

Også Fardal skal være en god bekjent av Mette-Marit.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, synes ikke det er greit at Elle ikke gjør leserne oppmerksomme på bindingene mellom Mette-Marit og hennes entourage som har laget saken.

- Hvis man skal bruke venner av et intervjuobjekt eller av en person som det lages journalistikk på, så skal man gjøre leserne oppmerksom på det, sier Kokkvold til Kapital.

Kapital har forsøkt å stille moteredaktøren og Mette-Marit-stylisten konkrete spørsmål om dobbeltrollen og eventuelle interessekonflikter, men Middelthon har ikke ønsket å kommentere saken. I en e-post gjør hun oppmerksom på at hun ikke skriver artikler. Det har heller ikke lykkes Kapital å få noen kommentar til saken av verken Slottet eller Hjertaas-Bull.

- Petra er moteredaktør i Elle og har stylet kronprinsessen på disse bildene. Hun har kun bidratt med stylingen, sier Elle-sjef Signy Fardal til Kapital.

- Det har jeg ingen betenkeligheter med. Vi lever i et såpass lite land at vi innimellom styler, fotograferer og intervjuer folk vi kjenner. Sånn er det bare.

Hun mener at artikkelen og dekningen ikke strider mot Vær varsom-plakaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere