*Nettavisen* Økonomi.

Danner glansbilde av Mette-Marit

Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

- Skillet mellom butikk og journalistikk er sentralt, sier Per Edgar Kokkvold.

08.09.13 16:18

Det er ingen hemmelighet at kronprinsesse Mette-Marit bruker mye tid og penger på kjoler, hår- og makeuptjenester.

Det er stjernestylisten Petra Middelthon og frisør og sminkør Nina Hjertaas Bull som pynter kronprinsessen, og de er også kronprinsessens gode venninner. Nå har de tatt steget ut i journalistikken, skriver Kapital.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud

Strider mot Vær varsom-plakaten
Ifølge tidsskriftet skal Petra Middelthon kombinere jobben hos kronprinsessen med å være moteredaktør i Elle. Hjertaas Bull har ifølge VG tidligere jobbet for «Skal vi danse» og «Idol».

I den siste utgaven av Elle er begge oppført som medarbeidere til artikkelen.

Teksten, som skal være skrevet av sjefredaktør Signy Fardal, er akkompagnert av bilder hvor Mette-Marit fremstår som nærmest guddommelig i rådyre designerkjoler med blomster, med svakt sotede øyne, nylakkede negler og Hollywood-lokker, omhyllet av de mest flatterende sitater, skriver Kapital.

(Artikkelen fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Også Fardal skal være en god bekjent av Mette-Marit.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, synes ikke det er greit at Elle ikke gjør leserne oppmerksomme på bindingene mellom Mette-Marit og hennes entourage som har laget saken.

- Hvis man skal bruke venner av et intervjuobjekt eller av en person som det lages journalistikk på, så skal man gjøre leserne oppmerksom på det, sier Kokkvold til Kapital.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

Kapital har forsøkt å stille moteredaktøren og Mette-Marit-stylisten konkrete spørsmål om dobbeltrollen og eventuelle interessekonflikter, men Middelthon har ikke ønsket å kommentere saken. I en e-post gjør hun oppmerksom på at hun ikke skriver artikler. Det har heller ikke lykkes Kapital å få noen kommentar til saken av verken Slottet eller Hjertaas-Bull.

- Petra er moteredaktør i Elle og har stylet kronprinsessen på disse bildene. Hun har kun bidratt med stylingen, sier Elle-sjef Signy Fardal til Kapital.

- Det har jeg ingen betenkeligheter med. Vi lever i et såpass lite land at vi innimellom styler, fotograferer og intervjuer folk vi kjenner. Sånn er det bare.

Hun mener at artikkelen og dekningen ikke strider mot Vær varsom-plakaten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roald Berit

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag