Danner norsk kjempe

Blir den største leverandøren av fisk og sjømat til det norske markedet.

31.03.08 10:22

Domstein Enghav AS og Naustvik Holding AS har blitt enige om en prinsippavtale som skal lede frem til en fusjon av de to selskapenes virksomheter i Norge. Det fusjonerte selskapet vil omfatte hele Naustvik-konsernet og Domstein Enghavs selskaper i Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet blir den største leverandøren av fisk og sjømat til det norske markedet og vil omsette for mellom 1 og 1,1 milliarder kroner.

Produksjonsbedrifter i Haugesund og Vardø inngår i fusjonen, mens det blir distribusjonssentral i Oslo, Våler, Biri, Kristiansand, Stavanger, Karmøy, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø.

Ny ledelse
Rolf Domstein blir styreleder, mens administrerende direktør Jan Dahl fra Naustvik blir konsernsjef for det fusjonerte selskapet. Administrerende direktør Svein Lyngnes i Domstein Enghav blir viseadministrerende direktør.

- Dette gjør oss betydelig mer slagkraftige i det norske markedet og vil være svært positivt for utviklingen i hele Domstein-konsernet` sier konsernsjef Rolf Domstein.

Eierbrøk
Domstein vil eie 40 prosent av den fusjonerte sjømatgiganten. Med på eiersiden kommer en av Elkjøp-gründerene. Gjennom Dolphin Management vil Øivind Tidemandsen eie 25 prosent av det nye selskapet. Severin Skaugen og familierederiet Dyvi kommer også inn på eiersiden.

- Ved å kombinere selskapenes distribusjon samt å videreutvikle effektiv sourcing og logistikk, vil vi kunne tilby våre kunder kvalitetssikring og innovasjonsevne innenfor sjømat som definitivt skal være markedsledende, sier den nye konsernsjefen Jan Dahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag