NA24.no

Ekstra Bladet offentliggjør i dag en lydfilen som avisen har mottatt. Den skal vitstnok utpeke daværende forsvarsminister Søren Gade som er mannen som lekket sensitiv informasjon om danske jegersoldaters utsendelse til Irak.
Ekstra Bladet offentliggjør i dag en lydfilen som avisen har mottatt. Den skal vitstnok utpeke daværende forsvarsminister Søren Gade som er mannen som lekket sensitiv informasjon om danske jegersoldaters utsendelse til Irak. Foto: AFP PHOTO/WOJTEK RADWANSKI

Dansk avis holder på lydfil

Sist oppdatert:
Tidligere forsvarsminister Søren Gade i Danmark må regne med politibesøk.

Ekstra Bladet offentliggjør tirsdag en lydfil som avisen har mottatt. Den skal vistnok utpeke daværende forsvarsminister Søren Gade som er mannen som lekket sensitiv informasjon om danske jegersoldaters utsendelse til Irak.

Ansvarlig redaktør Poul Madsen sier til Ritzau at det vil bli gjort både i avisens papir og på nett. Den faktiske lydfil, kan folk gå inn og høre på ekstrabladet.dk fra kl. 12.

- Både her og i avisen, har vi klippet 17 minutter ned til 10-12 minutter. Men det er bare ting av rent privat karakter, har vi sortert ut.

Hør klippet her

- Men alt annet vil bli lagt ut og reproduseres, legger han til.

Poul Madsen sier at lydfilen ble levert anonymt i avishuset på Rådhuset fredag ¿¿morgen.

- Vi har brukt den siste tiden med å få en bekreftelse på hva det utgir seg å være. Det er vi nå sikre på.

- Det vi hører om saken, stemmer faktisk i samsvar med beskrivelser, for eksempel har vi hørt i rettssalen, understreker sjefredaktøren.

I samtalen som er gjengitt i lydfilen, sier Rasmus Tantholdt, journalist i TV2, en kollega fra DR, at Jacob Winther Tantholdt prater om utplassering av soldater som ellers ville ha blitt holdt hemmelig.

Poul Madsen sier at denne saken ikke kan sammenlignes med det seneste politiske sakene i forbindelse med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hennes manns skatteforhold.

- I dette tilfellet tror jeg at vi har å gjøre med et klassisk whistleblower-kompleks, som jeg mistenker at en person innenfor systemet med en spesiell kjennskap til saken har funnet det viktig å formidle informasjon som allmennheten har rett til å få kunnskap om.

Hør klippet her

Poul Madsen kategorisk avviser å frigi opptaket til politiet eller andre myndigheter.

- Men det har ingen betydning for både politiet og alle andre kan bare gå inn og høre lydfilen, sier sjefredaktøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere