NA24.no

SNART HISTORIE? Byens borgermester håper man på sikt klarer å avskaffe kontanter og viser til at de er tidkrevende og håndtere og innebærer en sikkerhetsrisiko.
SNART HISTORIE? Byens borgermester håper man på sikt klarer å avskaffe kontanter og viser til at de er tidkrevende og håndtere og innebærer en sikkerhetsrisiko. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Dansk by skal leve uten kontanter

Sist oppdatert:
- Kontantene ryker ut på et tidspunkt, og vi vil gjerne være i forkant av utviklingen.

86.000 innbyggere i byen Horsens på Jylland i Danmark skal være forsøkskaniner for det kontantløse samfunn.

- Det er jo den veien det går. Kontantene ryker ut på et tidspunkt, og vi vil gjerne være i forkant av utviklingen, sier Pernille Perigaard, sjef for handelsstandsforeningen City Horsens, ifølge TV 2 Finans.

Det er byens politikere med borgermester Peter Sørensen i spissen som har tatt initiativet til prosjektet.

Les også: - Tror vi tar et stort skritt inn i et kontantløst samfunn i 2015

Han sier at man på sikt ønsker å avskaffe kontanter og viser til at de er tidkrevende og håndtere og innebærer en sikkerhetsrisiko. Likevel lover han at det skal være rom for innbyggere som foretrekker sedler og mynter i Horsens.

Danske Bank - som er markedsledende i Danmark - kan gni seg i hendene for drahjelpen de nå får fra Horsens. I fjor lanserte de sin betalingsløsning MobilePay med brask og bram, og i år fortsetter de å presse på at flere aktører skal omfavne denne løsningen. I Horsens er det foreløpig 50 butikker og 40 kommunale steder, blant dem biblioteker og svømmehaller - som åpner for betaling med MobilePay.

MobilePay er én av flere såkalte konto til konto-løsninger for å sende og motta penger, uten at du behøver kontonummer. I Norge har Eika-bankene lansert en konkurrerende tjeneste, SnapCash.

Mark Wraa-Hansen, sjef for MobilePay-divisjonen i Dansk Bank, uttalte til Nettavisen i desember i fjor at de forventer å lansere MobilePay i Norge i løpet av 2015.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere