NA24.no

Dansk by skal leve uten kontanter

SNART HISTORIE? Byens borgermester håper man på sikt klarer å avskaffe kontanter og viser til at de er tidkrevende og håndtere og innebærer en sikkerhetsrisiko.
SNART HISTORIE? Byens borgermester håper man på sikt klarer å avskaffe kontanter og viser til at de er tidkrevende og håndtere og innebærer en sikkerhetsrisiko. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Kontantene ryker ut på et tidspunkt, og vi vil gjerne være i forkant av utviklingen.

86.000 innbyggere i byen Horsens på Jylland i Danmark skal være forsøkskaniner for det kontantløse samfunn.

- Det er jo den veien det går. Kontantene ryker ut på et tidspunkt, og vi vil gjerne være i forkant av utviklingen, sier Pernille Perigaard, sjef for handelsstandsforeningen City Horsens, ifølge TV 2 Finans.

Det er byens politikere med borgermester Peter Sørensen i spissen som har tatt initiativet til prosjektet.

Les også: - Tror vi tar et stort skritt inn i et kontantløst samfunn i 2015

Han sier at man på sikt ønsker å avskaffe kontanter og viser til at de er tidkrevende og håndtere og innebærer en sikkerhetsrisiko. Likevel lover han at det skal være rom for innbyggere som foretrekker sedler og mynter i Horsens.

Danske Bank - som er markedsledende i Danmark - kan gni seg i hendene for drahjelpen de nå får fra Horsens. I fjor lanserte de sin betalingsløsning MobilePay med brask og bram, og i år fortsetter de å presse på at flere aktører skal omfavne denne løsningen. I Horsens er det foreløpig 50 butikker og 40 kommunale steder, blant dem biblioteker og svømmehaller - som åpner for betaling med MobilePay.

MobilePay er én av flere såkalte konto til konto-løsninger for å sende og motta penger, uten at du behøver kontonummer. I Norge har Eika-bankene lansert en konkurrerende tjeneste, SnapCash.

Mark Wraa-Hansen, sjef for MobilePay-divisjonen i Dansk Bank, uttalte til Nettavisen i desember i fjor at de forventer å lansere MobilePay i Norge i løpet av 2015.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere