NA24.no

Dansk fiasko for Posten

Foto: Kleiven, Paul (SCANPIX)
Sist oppdatert:
440 dansker mister jobben etter at Posten har tapt en halv milliard kroner.

Posten Norge har tapt 500 millioner kroner på investeringen i Bring Citymail Danmark. Det skjer etter at de forsøkte å utfordre Post Danmark.

NA24 - din næringslivsavis

Bring Citymail Danmark har distribuert industriell post i Københavnområdet siden 2007, men nå er det slutt. Skylden legges på finanskrisen og at konkurransevilkår er endret. Målet var lønnsomhet i løpet av tre år, men det klarte ikke selskapet. Nå forhandler de med de ansatte og skal si opp samtlige 440 medarbeidere. Selskapet klarte ikke unnslippe en momsulempe på 25 prosent, mens Post Danmark som har momsfritak.

- Vi har ikke lyktes med å oppnå lønnsomhet på brevdistribusjon i Danmark, noe vi beklager overfor danske kunder og bedrifter som har ønsket et alternativ, kommenterer konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge i en pressemelding.

Nå skal Bring Citymail Danmark vil fullføre alle kundeavtaler og forpliktelser.

- Investeringen i Bring Citymail Danmark var beregnet å koste 300 millioner kroner. Nå har vi investert ytterligere 200 millioner kroner, uten at vi ser utsikter til lønnsomhet. Vi må stoppe tapene og innstiller derfor postdistribusjonen fra januar 2010, sier Mejdell.

Posten opplyser i pressemeldingen av avgjørelsen ikke vil påvirke ikke Bring Citymail i Sverige. Der har de heller ingen momsulempe i forhold til Posten Sverige. Likevel har det vært kutt også i Sverige.

- Vi forventer lønnsomhet over tid i Sverige, selv om finanskrisen og geografisk ekspansjon har påført selskapet negative resultater de siste årene, sier Mejdell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere