NA24.no

Dansk shippingselskap konkurs etter gigantsvindel

To ansatte ved Dynamic Oil Trading, et datterselskap av danske OW Bunker i Singapore, er anmeldt av morselskapet som følge av bedragerisaken.
To ansatte ved Dynamic Oil Trading, et datterselskap av danske OW Bunker i Singapore, er anmeldt av morselskapet som følge av bedragerisaken. Foto: Edgar Su
Sist oppdatert:

Det danske bunkersoljeselskapet OW Bunker har levert en konkursbegjæring etter å ha tapt anslagsvis 1,6 milliarder danske kroner som følge av bedrageri.

OW Bunker er blant verdens største selskaper innen salg av bunkersolje, altså drivstoff, til shippingnæringen. Denne uken ble det kjent at selskapet har avdekket en gigantisk svindel i Dynamic Oil Trading, ett av datterselskapene i Singapore.

– Styret har vendt på alle steiner for å redde virksomheten, men har ikke kunnet finne en bærekraftig løsning, sier styremedlem Søren Johanson om konkursen i Danmarks tredje største selskap.

Omfanget av bedrageriet er ennå ikke klart, men selskapet opplyste torsdag at foreløpige undersøkelser tyder på et potensielt tap på rundt 1,6 milliarder danske kroner.

OW Holder har rundt 20.000 aksjonærer, og enkelte av investorene har varslet at de vurderer å gå til rettslige skritt mot selskapet.

OW Bunker har anmeldt to ansatte i høye stillinger i datterselskapet til politiet, men de nekter straffskyld, ifølge deres advokat Arvid Andersen. Han sier det ikke dreier seg om bedrageri, men om dårlig kredittstyring.

Så langt er det ingenting som tyder på at selskapet har gjort noe kriminelt i Danmark, opplyser dansk politi fredag.

OW Bunker omsatte i fjor for 17 milliarder dollar og har til sammen 600 ansatte i 29 land. Selskapet har en flåte på 30 fartøy. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere