Dansk smell for Data Respons

Foto: Foto: Data Respons/Tonje Hurum

Fikk lavere resultaer etter økte kostnader i forbindelse med et prosjekt i Danmark.

22.04.09 08:57

IT-selskapet Data Respons melder at resultat før skatt ble på 1,7 millioner kroner i første kvartal. Det er en nedgang fra 8,8 millioner kroner i samme kvartal året før.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Selskapet forklarer resultatsvekkelsen med ekstraordinære kostnader i knyttet til et prosjekt i Danmark. Dette prosjektet er nå avsluttet og de har gjennomført kostnadskutt for å bedre situasjonen.

Driftsresultatet viser i samme periode et fall til 2,9 millioner kroner fra 8,9 millioner kroner. Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 5 millioner kroner mot 10,6 millioner kroner i første kvartal 2008.

Driftsinntektene viser derimot en vekst på 25 prosent til 218,3 millioner kroner i første kvartal fra 174,1 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Valutajusteringer har negativt påvirket ordreinngangen som endte på 165 millioner kroner. Ordrereserven viser en vekst på 7 prosent til 461 millioner kroner.

- Tatt i betraktning dagens markedssituasjon så har Data Respons fått en svært god start på året både i Norge og Tyskland, og kan vise til solid vekst i omsetning og resultat, kommenterer konsernsjef Kenneth Ragnvaldsen.

Selskapet ser også bedring i tiden fremover.

- Basert på gjeldende etterspørselen fra våre kunder og en solid ordrereserve venter selskapet ytterligere vekst og lønnsomhet i fremtiden.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.