Danske Bank advarer mot svindelforsøk

Foto: Skjermdump

Svindlere utgir seg for å være den Danske Bank.

13.11.14 21:54

Den siste tiden har mange fått en epost fra noen som utgir seg for å være den Danske Bank. Nå advarer banken folk mot svindlerne.

nettsidene sine skriver at det til stadighet skjer at noen utgir seg for å være dem, men at det denne gangen er brukt en noe anderledes metode.

- Denne gangen ser det ut som vi har sendt ut en kundeundersøkelse til kundene våre. Først begynner de forsiktig med å spørre om hvor fornøyd kunden er med banken, før de skriver at de vil overføre 750 kroner til kontoen din og derfor trenger kortopplysningene dine, sier kommunikasjonssjef i den Danske Bank Stian Arnesen.

Stian Arnesen, kommunikassjonsjef i Danske Bank, sier de gjør alt de kan for å beskytte kundene sine. Foto: Danske Bank

Han understreker at de veldig gjerne vil ha fornøyde kunder, men at de aldri ville funnet på å betale for dem.

- Heldigvis er ikke Google Translate helt perfekt, så man kan skjønne at det er svindel. Ellers er eposten veldig for perfekt så ser du at det ikke er et perfekt norsk spårk. men veldig forsseggjort. De har brukt elementer fra hjemmesiden vår i layouten, organisasjonsnummer og lignende, sier Arnesen.

Han oppfordrer derfor alle, ikke bare deres egne kunder, til å være litt på alerten.

- Dette blir litt som når man er på ferie og skal ta ut penger i en mørk bakgate. Da er man litt ekstra på vakt, det samme må man være på internett i 2014, sier Arnesen.

Han understreker at den Danske Bank aldri ville funnet på å be kundene sine om slike sensitive opplysninger på denne måten.

Den Danske Bank har mellom fire og fem prosent av markedsandelen, og derfor vil omtrent hver 20. epost faktisk havne i innboksen til en kunde.

- Jeg tror ikke vi er noe mer utsatt enn andre, men vi har helt klart fått vår del. Definitivt, sier Arnesen.

Her er den Danske Bank sine tips til hvordan du skal unngå å bli svindlet:

  • Svar aldri på en falsk e-post
  • Ikke klikk på noen lenker
  • Aldri legg ved personlig informasjon
  • Videresend e-posten til denne adressen: falskpost@danskebank.no
  • Slett e-posten
  • Hvis du har avslørt dine kortdetaljer vennligst ta kontakt på telefonnummer 08540.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.