Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Danske Bank etterforskes for hvitvasking

ETTERFORSKES: Danske Bank etterforskes etter at ledere i  Aserbajdsjan brukte banken til å sende milliardbeløp ut av landet.
ETTERFORSKES: Danske Bank etterforskes etter at ledere i  Aserbajdsjan brukte banken til å sende milliardbeløp ut av landet. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Danske politimyndighet etterforsker banken for hvitvasking av milliarder.

Danske Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) etterforsker Danske bank for hvitvasking av over 18 milliarder danske kroner, melder DN.

– På grunn av sakens alvorlige karakter og dens omfang har vi holdt kortene tett til brystet. Nå kan jeg bekrefte at SØIK har åpnet etterforskning med den hensikt å undersøke om vi kan reise straffesak i Danmark mot Danske Bank for overtredelse av hvitvaskingsloven. Saken har vært høyt prioritert intent, sier statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en uttalelse på hjemmesiden til den danske Anklagemyndigheden.

Anklagene er knyttet til en tidligere omtalt sak, der milliardbeløp har blitt penger har blitt sendt fra ledere i Aserbajdsjan til mottagere i Europa og skatteparadiser, via Danske Bank i Estland. Dette skjedde mellom 2009 og 2015.

Bankens norske konsernsjef, Thomas Borgen, har tidligere erkjent at kontrollrutinene ikke var gode nok.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!