*Nettavisen* Økonomi.

Danske SAS-piloter tilbake i jobb

De danske SAS-pilotene gjenopptok onsdag ettermiddag arbeidet.

25.01.06 15:06

- SAS-pilotene har nå besluttet at gjenoppta arbeidet. Det skyldes at SAS' ledelse vil ta nye metoder i bruk for at stanse konflikten, opplyser pilotene til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Meldinger lyder på at pilotene i ettermiddag individuelt vil bli avkrevd svar på om de vil fly eller ikke. Slik vi ser det vil SAS tilsynelatende påvirke den enkelte pilot til å ta opp igjen arbeidet. Det oppfatter vi som en indirekte trussel om oppsigelse. Vi ønsker ikke å sette den enkelte pilot i denne vanskelige situasjon. Det kan vi ikke ta ansvar for som et kollektivt pilotkorps. Vi tar sterkt avstand fra denne måten at håndtere situasjonen på. En oppringning fra SAS' ledelse kunne ha gjort det, heter det i en pressemelding fra de danske SAS-pilotenes kontaktperson Bjørn Rothman, melder Ritzau.

Ingen endring i Norge
Til tross for meldingen i Danmark, er det foreløpig ingen endring i situasjonen i Norge.

SAS Braathens har like før klokken tre onsdag ettermiddag ikke opplevd noen endring i antall sykemeldte piloter. Det opplyser seniorrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens til TV 2 Nettavisen.

I arbeidsretten
Onsdag formiddag møtte representanter for de danske pilotene ledelsen i SAS-konsernet i arbeidsretten i Stockholm. Ledelsen i SAS krevde at retten skulle tvinge pilotene tilbake på jobb, og krevde samtidig en erstatning på 10.000 kroner fra flere av pilotene.

Det var ventet en avgjørelse fra retten sent onsdag ettermiddag, men utspillet fra de danske pilotene kommer før retten har sagt sitt i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.