NA24.no

Danske terrortrøyer i retten

Terror-t-skjortene til Fighters and Lovers selges selv om selskapet må i retten.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er fortsatt mulig å kjøpe skjorter med logoene til opprørbevegelser som står på EUs terrorliste, ifølge danske Politiken.

NA24 - din næringslivsavis

Direktøren og tre andre bak Fighters and Lovers avventer for tiden en rettssak om å støtte organisasjoner som står på EUs terrorliste, og de fire har alle blitt anmeldt for brudd på den strenge danske terrorparagrafen.

Gir flere prosent
Det danske selskapet Fighters & Lovers sier på sin webside at de vil donere syv dollar til den colombiansk geriljaen FARC og den militante palestineregruppen PFLP for hver skjorte pålydende 31 dollar som blir solgt.

Dersom danskene blir funnet skyldige risikerer de opptil seks år bak murene, ifølge AP. Saken kom først opp i januar 2006 etter at Colombia kom med en henvendelse til Danmark der de lurte på om Danmark kunne gjøre noe med selskapet.

Men dansk politi stengte salget på hjemmesiden og konfiskerte 24.000 kroner da de kom over saken.

Selges fortsatt
- Det var tanken å bruke pengene til å starte trykkerier i Palestina og Colombia, sier direktør Michael Schølard, ifølge Politiken.

Men rettighetene er videresolgt til firmaets navn og designen av t-skjorter til firmaer i Polen, Frankrike, Italia og Danmark slik at det fortsatt er mulig å få tak i skjortene.

- Man kan stadig kjøpe seg en t-skjorte på Sankt Hans Torv, det vet politiet, sier Michael Schølard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere