NA24.no

Danskene vil betale mottakene med asylsøkernes verdisaker


En gruppe asylsøkere fotografert på sentralstasjonen i København etter ankomst fra Tyskland 12. november. Har de mer enn 3000 kroner i kontanter må de nå gi de fra seg for å betale for opphold på mottak.
En gruppe asylsøkere fotografert på sentralstasjonen i København etter ankomst fra Tyskland 12. november. Har de mer enn 3000 kroner i kontanter må de nå gi de fra seg for å betale for opphold på mottak. Foto: Scanpix Denmark (Reuters)
Sist oppdatert:
Hvis asylsøkerne har mer enn 3000 kroner på seg må de gi pengene fra seg.

Asylsøkere som kommer til Danmark må betale for oppholdet på mottaket, hvis de har flere verdisaker enn 3000 kroner, klokke, mobiltelefon og giftering.

Alle andre verdisaker vil bli tatt fra asylsøkerne for å dekke utgifter til kost og losji, skriver danske Politiken.

Regjeringen, de borgerlige partiene og Socialdemokraterne har blitt enige om å gjøre det mulig for politiet å visitere asylsøkerne og beslaglegge eventuelle verdier for å dekke opphold og forpleining, skriver avisen.

Les også: Strid om lovforslag om å stenge Øresundsbroen

Det skal fremgå av avtaleteksten at kontanter og verdigjenstander som er nødvendig for å opprettholde en beskjeden levestandard skal være unntatt. Også gjenstander som betyr mye for asylsøkerne skal de kunne beholde, hvis ikke verdien er for stor.

Les også: Politiet sender folk tilbake til Russland hver dag

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere