*Nettavisen* Økonomi.

Danskenes jobb-bajer truet

Stadig færre danske arbeidsgivere tillater at de ansatte tar seg en håndbajer i lunsjen.

20.03.06 11:20

(NA24): Øltørste danske arbeidere har opplevd noen vonde år siden 2002. Den gang tillot 70 prosent av alle bedrifter at de ansatte drakk øl i lunsjen. I dag er tallet sunket til 13 prosent, ifølge ferske tall fra danske helsemyndigheter.

Byggnæringen har vært spesielt overbærende med ølglade medarbeidere, men også der skrur nå arbeidsgiverne korken på. Mens 82 prosent av bedriftene innen byggbransjen tillott øldrikking på jobben i 2002, er tallet 27 prosent i dag.

Ifølge fullmektig Anders Wiberg i Sundhedsstyrelsen har arbeidsgiverne større krav om prestasjoner enn tidligere. I tillegg er det blitt lagt mer vekt på de ansatte helse.

- Alle som har prøvd å drikke øl til lunsj, har merket at man blir slapp uten å bli beruset. Dette er det ikke lenger plass til i det danske arbeidsmarkedet, sier Wiberg til avisen Idag - Industriens Dagblad.

Direktør Lars Jørgen Nielsen i Håndværksrådet har merket en holdningsendring blant landets håndverkere de siste årene. Mannskulturen er svekket, og arbeiderne blir stadig mer opptatt av å komme seg hjem til kona og familie i stedet for å ta en øl eller tre med gutta etter jobb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag