Dansker gjør suksess i Oslo

Administrerende diretør Jens Høyer i det danske meglerhuset E*Trade Etrade

Administrerende diretør Jens Høyer i det danske meglerhuset E*Trade Etrade Foto: Peter Elmholt (Peter Elmholt)

Dansk meglerhus har rukket å bli større i Norge enn i Danmark.

Det danske meglerhuset E*Trade gjør suksess i det norske aksjemarkedet. Det gjør at de ønsker å satse videre for å vokse ytterligere blant meglerhusene på Oslo Børs.

NA24 – din næringslivsavis

Siden oppstarten for to år siden har den norske virksomheten til det danske meglerhuset rukket å bli større i Norge enn i Danmark. Målt i omsetning er de større på enkelte dager på Oslo Børs enn på Købenshavns Fondsbørs. Det til tross for at E*Trade har vært ti år i Danmark. For rundt ti år satset også E*Trade i Norge, men ga opp etter kort tid.

E*Trade har to børsmeglere som jobber mot det norske markedet, og disse drar på øvrige ressursene meglerhuset disponerer.

Viktigst i Skandinavia
I en pressemelding opplyser E*Trade at de har fått flere kunder samtidig som de har tatt en større andel av omsetningen på Oslo Børs. Det ligger an til at det norske markedet blir det viktigste i Skandinavia.

– Vi er særdeles tilfreds med vår utvikling i Norge. Her har vi hatt en stabil og sterk vekst i et spennende marked, som vi hele tiden forsøker å bygge videre på. Men det er veldig viktig for oss å ha fokus på at vekst og bunnlinje skal være to sider av den samme sak, kommenterer administrerende direktør Jens Høyer i E*Trade Bank.

Frem til og med august har E*Trade vært det 15. største meglerhuset på Oslo Børs målt med en omsetning på 54 milliarder kroner. Det tilsvarer 2,9 prosent av det totale volumet, viser statistikk fra Oslo Børs. I samme periode har de gjennomført 502 645 transaksjoner. Det gir en andel på 2,5 prosent.

Vil vokse videre
E*Trade har en stor andel institusjonelle kunder i tillegg til å satse på private. Dette har de oppnådd uten et stort markedsføringsbudsjett i Norge.

– Vi bruker så å si ingen ressurser på markedsføring i Norge. Til gjengjeld bruker vi ressurser på våre relasjoner til så vel potensielle kunder som eksisterende kunder. Vi opplever at mange nye kunder kommer til oss som følge av gode relasjoner til eksisterende kunder, i form av anbefalinger fra disse, kommenterer Høyer.

Hvor mange kunder E*Trade har i Norge vil de ikke ut med, og viser til at det er opplysninger de ikke gir ut.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag