NA24.no

Dansker på ulovlig grisetur

Sist oppdatert:
Bøndene blåser i EU-reglene og kjører russisk stil.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

EU har strenge regler for hvordan levende dyr skal transporteres. Epn.dk avslører i dag at danske transportselskap gir lang marsj i reglene når de kommer inn i land som ikke er med i unionen.

NA24 - din næringslivsavis

Danske griser kan med velsignelse fra det russiske mattilsynet transporteres i opp til 123 timer, uten at de på noe tidspunkt kommer ut av lastebilen.Til nå har ni stappfulle trailere fylt med danske avlsgriser kjørt i vei til grisgrendte strøk i Russland. Transportselskapet eies av danske bønder selv.

Det viser seg nå at de langvarige grisetransportene er ulovlige ifølge det danske Fødevaredirekoratet. Loven, som også samsvarer med EU’s bestemmelser, sier at dyrene maks skal transporteres i et døgn sammenhengende, før de skal få komme ut av bilen for å få mat og hvile. Deretter kan transporten kjøres videre i 24 timer, før grisene igjen skal ha et døgns pust i bakken- helt til dyrene når frem til målet.

Veterinærdirektøren i det danske mattilsynet sier griseforholdene ikke er til å leve med, og akter ikke å gi seg før de har banket på plass at det skal kjøres etter EU-direktiver også i land som ikke er medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere