*Nettavisen* Økonomi.

Dårlig butikk på fibernett

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)

- Men det er bare et spørsmål om tid, mener Viken Fibernett.

16.05.09 09:43

Tross omsetningsvekst på enorme 144 prosent sammenlignet med 2007, så det ikke like bra ut på bunnlinjen til Viken Fibernett for 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Viken Fibernett bygger ut og leverer telekommunikasjonstjenester i Oslo og Akershus, blant annet gjennom Lyse Altibox. Viken Fibernett har holdt på i fem år i Oslo-området. Nå har selskapet 20.000 husstander er koblet til sitt nett.

Kraftig underskudd
Selskapet gikk i fjor 28 millioner kroner i underskudd etter skatt, noe som er 15 millioner kroner svakere enn året før. Driftsresultatet er er nærmere 10 millioner svakere, og ble i 2008 25 millioner kroner i minus.

Endringen i driftsresultatet skyldes i hovedsak kostnader og investeringer relatert til ekspansjon i antall kunder og ny teknisk infrastruktur, og skal en tro Viken Fibernett er det bare et spørsmål om tid før oppturen kommer.

- Årsresultatet er i samsvar med selskapets langsiktige prognoser, og regnskapet reflekterer således selskapets offensive ekspansjonsstrategi, skriver styret i årsberetningen.

To egenkapitalemisjoner
Egenkapitalen i selskapet mer enn doblet seg i 2008, som følge av to egenkapitalemisjoner i 2008. Innbetalt proveny utgjorde henholdsvis 19 millioner kroner og 70 millioner kroner, og var begge rettet mot nye og eksisterende aksjonærer.

Selskapet gjennomførte også emisjon av to obligasjonslån på samlet 190 millioner kroner.

Solgt til Lyse
Nå er imidlertid snart Viken Fibernett på nye hender. Rogalands kraftselskap Lyse meldte tidligere i år at det kjøper Viken Fibernett.

Lyse betaler et beløp som verdsetter hele Viken Fibernett til rundt 400 millioner kroner. Lyse har fra før en femtedel av aksjene i Viken.

I tillegg til dette vil Lyse bruke 1 milliard kroner i kampen om fiberlinjer i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag