*Nettavisen* Økonomi.

Dårlig nytt fra Kjell Inge Røkke

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Staten og Kjell Inge Røkkes industrikjempe røk på en smell i et av selskapets prosjekter.

22.10.10 11:00

Etter lederskifter og et turbulent marked, kommer Aker Solutions til markedet med dårlig nyheter. Selskapets resultater i tredje kvartal er skuffende lesning for investorene.

Dritsresultatet før avskrivninger, EBITDA, endte på 880 millioner kroner av en omsetning på 12,3 milliarder kroner. EBITDA-resultet viser en nedgang fra 1.008 millioner kroner fra samme periode i fjor, mens analytikernes i snitt ventet 907 millioner kroner, ifølge SME Direkt.

Resultat per aksje havnet på 1,17 kroner.

Smell i prosjekt
Aker Solutions skriver i rapporten at de er nødt til å reversere tidligere rapportert resultat for selskapet Longview-prosjekt, som er innen entreprenørdelen Process & Construction (P&C). Derfor er EBITDA-resultatet til denne delen på ti millioner kroner.

Ordrereserven endte på 58,5 millioner kroner ved utgangen av kvartalet, noe som er ned fra 60,3 millioner kroner ved inngangen til kvartalet.

Endring i ledelsen
I høst gikk Aker Solution-sjef Simon Liungh overraskende fra roret i selskapet. Årsaken til avgangen er ennå ikke kjent.

Nå melder selskapet, som er deleid av staten og Røkkes Aker, at Per Harald Kongelf erstattet Jarle Tautra som sjef for forretningsområdet ED&S og at Tore Sjursen ble utnevnt som sjef for forretningsområdet MMO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.