*Nettavisen* Økonomi.

Dårlig sikt for lufttrafikken

Passasjertallene redusert med nesten en tredjedel.

30.07.09 21:41

Det har lenge sett mørkt ut for verdens flyselskaper, og det er fortsatt svært få lyspunkt å hente.

NA24 – din næringslivsavis

International Air Transport Association (IATA) opplyste nemlig torsdag at den samlede lufttrafikken i juni falt nok en gang. Denne gangen med 7,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder Bloomberg News.

Sammenlignet med fallet på 9,3 prosent i mai, innebærer dette likevel en marginal forbedring, men organisasjonen antyder at dette langt fra kan tolkes som en utsikt til stigning i passasjertallene fremover.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

– I et internasjonalt perspektiv holder etterspørselen seg på et dramatisk lavt nivå. Dette er en svært vanskelig situasjon for flyselskapene, men det er nok dessverre ingen umiddelbare tegn på en snarlig bedring, uttaler administrerende direktør i IATA, Giovanni Bisignani, ifølge Bloomberg.

Mange av selskapene har skåret ned til benet på både avganger og personale i et forsøk på å holde hodet over vannet. På samme tid er også billettprisene under et voldsomt press.

Bisignani sier imidlertid at det finnes positive signaler enkelte steder, men i et overordnet perspektiv er bildet fortsatt svært grått.

Den samlede omsetningen på internasjonale ruter i juni falt med snaut 30 prosent, til tross for at perioden juni-august tradisjonelt er den klart mest innbringende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag