*Nettavisen* Økonomi.

Dårlig start for Wall Street

Nedturen ble et faktum etter at Wall Street åpnet handelen. Den dalende oljeprisen demper fallet.

03.10.06 16:01

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Børsene i USA faller fra starten og rekordjaget fra forrige uke virker lenger unna.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,14 prosent til 11.653,70 poeng fra start, mens S&P 500-indeksen er ned 0,20 prosent til 1.327,60 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,55 prosent til 2.225,24 poeng.

- Sentimentet beveger seg frem og tilbake mellom manisk og depressiv. Og det er graden av troen på myklandingsscenariet som styrer bølgene, sier strateg Philippe Gijsels i Fortis Bank til nyhetsbyrået AP.

En rekke rapporter fra de amerikanske myndighetene antyder at den amerikanske økonomien går mot en myklanding, men de dårlige utsiktene for boligsalget har fått skeptikerne til å frykte en hardere landing.

- Akkurat nå er det skarpe fallet i råvareprisene sett på som ganske positivt siden det antyder lavere inflasjon og lavere renter. Men hvis fallet fortsetter og økonomiske utsikter fortsetter å svekke seg, kan faren for resesjon nok en gang komme krypende tilbake, fortsetter Gijsels til AP.

Nok en gang blir samtaler mellom Iran og EU omtalt som konstruktive, uten at det har resultert i noe konkret. Oljeprisen faller likevel som følge av at risikopremien forsvinner. I går falt prisen med rundt tre prosent nedturen fortsetter i den amerianske handelen. Frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 60,25 dollar fatet.

Den amerikanske oljegiganten ConocoPhillips melder at produksjonen i tredje kvartal blir lavere enn i andre kvartal.

Den siste tiden har boligsalget hatt en nedadgående trend i USA, og i dag er det ventet at markedet vil fokusere på bilsalget. Forventningene er delte om de amerikanske bilprodusentene har klart å knalle til med et sterkt salg i september. Chrysler er ventet å få det dårligste salget, mens kjempene General Motors og Ford har ventet å få et flatt salg sammenlignet med samme periode året før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.