NA24.no

Data Repons kjøper svensk

Med på kjøpet følger kunder som Volvo, Ericsson og Siemens.

Det norske IT-selskapet Data Respons vil styrke posisjonen innen «embedded solutions» og kjøper det svenske utviklingsselskapet Syrén Software. Det svenske embedded-markedet er anslått å være fem ganger så stort som Norge.

NA24 - din næringslivsavis

- Syrén Software har noen av landets fremste eksperter innen teknisk softwareutvikling, og dette vil bidra til å forsterke Data Respons' kompetanseprofil i Sverige. I tillegg har de en rekke spennende referansekunder som blant annet Volvo, Ericsson, Siemens og Assa Abloy. Med dette får vi også et kontor i Gøteborg, som er et viktig område for oss fordi flere av våre største kunder er etablert her, sier administrerende direktør Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons i en børsmeldning.

Ifølge meldingen vil Data Respons betale et vederlag på 6,2 millioner svenske kroner, med et tilleggsvederlag avhengig av resultat i 2007 og 2008. Total vederlag er anslått til å ligge på rundt 18 millioner svenske kroner. Justert for overskuddslikviditet i Syrén Software vil det samlede utlegget for Data Respons å bli 12 millioner svenske kroner.

Syrén Software ble etablert i 1998 og har 25 ansatte med kontor i Gøteborg og er en spesialist innen «embedded solutions» for automotiv, telematikk og telekommunikasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere