NA24.no

Datagigant skroter dataen

Det mest positive med dv6-6061eo er uten tvil det pene utseendet.
Det mest positive med dv6-6061eo er uten tvil det pene utseendet. (Foto: HP)
I stedet resttes fokuset mot søkemarkedet.

I en overraskende melding etter børsslutt i USA torsdag bekrefte HP at de vurderer å skille ut sin PC-enhet. Tidligere har IBM gjort det samme, hvor PC-forretningen gikk over til Lenovo. Lave marginer og knallhard konkurranse fra Apples iPad og smarttelefoner, har gjort PC-markedet vanskeligere enn noen gang. I tillegg til dette presser asiatiske konkurrenter marginene enda lavere.

HP-styrets plan går ut på at HPs aksjonærer får en tilsvarende andel i det nye PC-selskapet.

Mer programvare
Samtidig som PC-delen ser ut til å være på vei ut, melder HP om et storkjøp innenfor programvare. Den tidligere Fast-konkurrenten Autonomy står øverst på ønskelisten, og alt tyder på at dette går igjennom. Prisen på Autonomy er på stive 11 milliarder dollar, noe som er 23 ganger over forventet inntjening i 2012 og en premium på 79 prosent over børskurs.

Oppkjøpsplanen får HP-aksjen til å stupe hele 20 prosent.

Få effekt i Norge
Også den norske delen av HP vil merke endringen. I en melding fra det norske HP-organisasjonen heter det følgende:

- HP annonserte torsdag som en del av selskapets resultatpresentasjon at strukturen for selskapets PC divisjon, Personal Systems Group, evauleres. Dette medfører ingen endringer for PC forretningen i Norge eller internasjonalt. Ingen av beslutningene som ble kommunisert torsdag vil påvirke HP sine kunder og partnere i Norge og medfører ingen endring av nåværende og fremtidige produktplaner i PC divisjonen.

Så får vi se om dette virkelig blirt realiteten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere