NA24.no

Kredittkort Eurocard Mastercard
Kredittkort Eurocard Mastercard Foto: JIM BOURG (SCANPIX)

Datainnbrudd hos kortselskaper

Sist oppdatert:
Tusenvis av Visa- og Mastercard-kunder rammet, trolig også norske.

Det var den svenske avisen Aftonbladet som tirsdag meldte om at flere svenske banker i dag har sendt brev til kundene om at kortene blir sperret for bruk utenlands og på internett etter melding om et datainnbrudd.

- Korteiere som rammes av dette bedrageriet, kommer til å få pengene sine tilbake, sier Ian Barber ved Visa Europe til avisen. Datainnbruddet skal ha skjedd i Spania, og Barber sier at man ikke tror dette bare rammet Visa.

Trolig norske kort
Norske kunder er etter alt å dømme også berørt.

– Vi har fått opplysningene om dette i ettermiddag, uten at vi kjenner omfanget ennå, sier kommunikasjonsdirektør Rune Kibsgaard Sjøhelle i Nordea i Norge til NRK.no .

Innbruddet skal ha vært rettet mot en datamaskin som tar mot og lagrer informasjon fra terminaler, ikke mot en enkelt butikkterminal.

Også Mastercard
Mest sannsynlig er det at turister i Spania er rammet. Nordea vil nå motta lister over hvilke kort som kan være rammet. Det kan dreie seg om kort fra hele Europa.

En Mastercard-kunde bekrefter også overfor den Aftonbladet at kortet er sperret og at begrunnelsen er et datainnbrudd et sted i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere