NA24.no

(Scanpix)

Døde etter konsulatangrep

Sist oppdatert:
Angrepet på det danske konsulatet i Beirut krevde søndag kveld et dødsoffer.

Dødsfallet skjedde ved at en mann falt ut av et vindu i bygningen.

200 ble pågrepet etter opptøyene. Ifølge myndighetene i Libanon ble 30 mennesker skadd under urolighetene, halvparten av dem politifolk eller soldater.

Den libanesiske innenriksministeren trakk seg etter konsulatangrepet. Forsvarsministeren har stilt sin stilling til disposisjon.

Også en kirke i de kristne områdene av Beirut ble angrepet under opptøyene, melder TV 2 Nyhetene.

Dansker beskutt
En dansk patrulje ble søndag ettermiddag beskutt av sinte irakere i Basra.

Danmark har 530 soldater i Basra. Beskytningen skjedde da en dansk patrulje forsøkte å gi førstehjelp til 10-15 barn som ble påkjørt av en lokal lastebil. Patruljen trakk seg ut etter å ha avfyrt varselsskudd, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Søndag ble også danske panserinfanterister møtt av steinkastende barn. Den danske bataljonen har drevet en informasjonskampanje i området med løpesedler, TV-opptredener og møteaktivitet.

Indonesia
Mandag gjennomførte indonesiske muslimer demonstrasjoner i fire byer, med krav om at Danmark skulle be om unnskyldning for de kontroversielle Muhammed-karikaturene, melder Reuters.

Omkring 200 demonstranter fra et ledende islamistisk parti demonstrerte utenfor den danske ambassaden i Jakarta. Hundrevis av mennesker demonstrerte også i Bangkok, Thailand mandag.

Søndag ble det avholdt store demonstrasjoner i Irak, Vestbredden, Afghanistan og i Egypt i forbindelse med karikaturbråket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere