NA24.no

(Google)

Døde i høyspentulykke

Sist oppdatert:
Elkem-medarbeider døde fredag.

Elkems anlegg i Orkdal, Elkem Thamshavn, melder om en dødsulykke fredag.

«Det er med stor sorg vi melder at vi i dag har hatt en ulykke med døden til følge ved Elkem Thamshavn. Våre tanker gå nå til de pårørende som er varslet om ulykken. Vi føler alle stor sorg over tapet av en god kollega, skriver verksjef Alf Tore Haug i en melding.

Igangsatt etterforskning
Ulykken skjedde ca. kl. 12.30. Politi, ambulanse og brannvesen ble umiddelbart varslet. Det opplyses videre at ytterligere tre personer skal ha blitt berørt av ulykken, men de har mindre alvorlige skader.

Årsaken til ulykken er ikke klarlagt, men det dreier seg altså om en høyspentulykke. Politiet og Arbeidstilsynet vil etterforske ulykken.

Både politi, ambulanse og brannvesen rykket til stedet da ulykken ble meldt klokken 12.40.

- Foreløpig har vi svært lite informasjon om hva som har skjedd under ulykken. Mannskapene på stedet har hatt noe vanskelige arbeidsforhold, blant annet grunnet mye røyk. Det vi vet er at de fire involverte var i samme lokale, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Brann i sommer
Anlegget til Elkem i Orkdal produserer silisiummetaller i to store silisiumbrønner. Dette anlegge var så sent som i midten av juli i år, rammet av brann.

Brannen oppstod da i den største ovnen ved verket, men det var ingen eksplosjon. Sannsynligvis var enoljelekkasje årsaken til brannen.

Denne gangen skal det være elproblemer som skal være årsaken til ulykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere